eur:
393.09
usd:
367.15
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Raktárban porosodó felszerelést vetnek be az oroszok

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosát is támadták.

Az orosz hadsereg szombaton folytatta az ukrajnai célpontok elleni tüzérségi támadást, bár a támadás hevessége csökkent a korábbihoz képest - jelentette az AFP francia hírügynökség.

Az ukrán vezérkar szombaton orosz tüzérségi támadásokról számolt az ország keleti részében és Harkivban, de nem hajtottak végre szárazföldi offenzívát. Az orosz csapatok a Bahmut melletti Dolomitne kivételével nem ostromoltak településeket szombaton.

Harkivban, az ország második legnagyobb városában négy ember sebesült meg Oleh Szinehubov megyei kormányzó szerint.

A Kramatorszktól délre fekvő Druzsivkában egy feltehetően rakétákkal végrehajtott támadás következtében hatalmas kráter keletkezett egy szupermarket előtt, maga az épület is megrongálódott.

A brit védelmi tárca jelentése szerint az orosz erők jelenleg elavult felszerelést használnak, közöttük MT-LB páncélozott járműveket, amelyek korábban hosszú ideig raktárban álltak.

Krivij Rihben, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosában, aki pénteken meglátogatta a Dnyipro megyei ukrán állásokat, az orosz tüzérségi támadásnak legalább egy halottja és két sebesültje volt.

Moszkvai közlés szerint az orosz erők jelentős károkat okoztak az ukrán hadseregben és hadfelszerelésben Mikolajiv és Dnyipro megyében.

Az áldozatok szármáról nincsenek pontos adatok. Az ENSZ ötezer megerősített halottról tud, közöttük háromszáz gyermekről, de elismerte, hogy a tényleges szám ennél kétségkívül jóval magasabb. Csak a májusban elesett Mariupolban húszezren haltak meg az ukrán hatóságok szerint.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint több mint hatmillió belső menekült van Ukrajnában,

mintegy 5,5 millió ukránt menekültként tartanak számon európai országokban az invázió februári kezdete óta.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Dubrovniki Fórum résztvevői előtt videokapcsolaton keresztül kijelentette, hogy országa a kegyetlen orosz agresszió alatt nemcsak saját magáért, de egész Európáért harcol, és a fegyverszállítások növelését és felgyorsítását kérte. A politikus köszönetet mondott Horvátországnak és a többi országnak, amiért támogatták Kijevet az európai uniós tagjelölti státus elérésében.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×