eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György

Halálos áldozata is van a migránsok a magyar határhoz közeli lövöldözésének

Migránsok két csoportja lőfegyverekkel felszerelkezve egymásra támadt hajnalban a Vajdaságban, a szabadkai erdőben, közel a magyar határhoz. A beszámolók szerint van halálos áldozat, egy tizenhat éves lány pedig válságos állapotban van. Több sérült is van.

A Vajdaság ma (vajma.info) délvidéki portál szerint „Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a Szabadkához tartozó Makkhetesi erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre. Időközben egy személy belehalt sérüléseibe a szabadkai kórházban, egy 16 éves kislány pedig válságos állapotban van, írja a 021 hírportál.

A szabadkai mentőállomás minden rendelkezésre álló csapatát mozgósították, az illetékesektől kapott információk szerint a lakosság sürgősségi ellátása sincs veszélyben, írja a Pannon RTV, amely információi szerint a migránsokat különböző sérülésekkel folyamatosan szállítják a Szabadkai Közkórházba, állítólag afgán és pakisztáni illegális bevándorlók lőttek egymásra.

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb–magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállították a sérülteket.”

Fotó: Pannon RTV

A Pannon RTV jelentése szerint „a Szabadkai Közkórházban délelőtt hat súlyos sérültet láttak el, miután reggel a Makkhetesi erdőben egymásra támadtak pakisztáni és afgán migránscsoportok. Mindannyiuk esetében lőfegyver okozta a sérülést, a legsúlyosabb állapotban egy 16 éves migráns lány van, az ő életéért küzdenek az egészségügyi intézményben. A Pannon RTV információi szerint egy halott is van. Úgy tudjuk, az illegális bevándorlók a szerb rendőrökre is tüzet nyitottak, jelenleg a belügyminisztérium alakulatai a helyszínen vannak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×