eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
hacker stealing data from laptop, close up .
Nyitókép: towfiqu ahamed/Getty Images

Fura balesetben elhunyt az "orosz Facebook" két topmenedzsere

A Nyenyec Autonóm Körzetben, vakációzás közben történt a baleset.

Életét vesztette az "orosz Facebooknak" is nevezett VK orosz közösségi szolgáltató két topmenedzsere egy, a Nyenyec Autonóm Körzetben elszenvedett balesetben - közölte a vállalat sajtószolgálata.

A vakációzó Vlagyimir Gabrieljant, a VK (korábban: VKontaktye) első vezérigazgató-helyettesét és Szergej Merzljakov beszerzési igazgatót szállító terepjáró felborult a Bugrjanyica folyón történt átkelés közben, a Fehér-tenger partvonalánál. A járművet a sodrás a tenger felé sodorta.

Két megmenekült társuk a Rosszija 24 hírtelevízió szerint a folyó mentén mintegy 25 kilométer gyalogolva, egy rénszarvaspásztor-faluban talált segítséget.

Alekszandr Gofstejn mentő a 360 tévécsatornának nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a szerencsétlenül járt menedzserek által bérelt Sherp típusú jármű, noha kétéltű, a magas súlypontja miatt a gyors sodrásban felborulhat és nem alkalmas a meredek partokon közlekedésre.

A folyón átkelést két terepjáróval kísérelték meg. A balesetet Gabrieljan felesége, Aljona túlélte. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×