eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bitcoin Symbol in a digital raster microstructure - 3d illustration
Nyitókép: peterschreiber.media/Getty Images

Immár a világ két országában is törvényes fizetőeszköz a bitcoin

Az első ország Salvador volt, szerdán újabb bejelentés érkezett.

A Közép-afrikai Köztársaságban a jövőben törvényes fizetőeszközként elfogadják a bitcoin kriptovalutát - közölte szerdán Obed Namsio, Faustin-Archange Touadéra államfő kabinetfőnöke.

A tájékoztatást szerint az elnök a nap folyamán alá is írta az erről szóló törvényt.

A Közép-afrikai Köztársaság ezzel Salvadort követően a világon másodikként, s az afrikai kontinensen elsőként ismerte el bitcoint törvényes fizetőeszköznek.

Az afrikai ország törvényhozása egyhangúlag szavazta meg a vonatkozó törvényt.

A közép-amerikai Salvador tavaly ősszel döntött a bitcoin bevezetéséről. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) ezt veszélyes lépésnek nevezte "a pénzügyi stabilitás és integritás, valamint a felhasználók védelme szempontjából".

"Az intézkedés a Közép-afrikai Köztársaságot a legbátrabb és jövőbe látó országok közé helyezi" - jelentette ki ugyanakkor Namsio, akinek hazájában csaknem kilenc éve polgárháborús állapotok uralkodnak és az ENSZ humán fejlettségi mutatója tekintetében az utolsó előtti helyen áll. Az eddigi fizetőeszközt, az afrikai valutaközösségi frankot a Közép-afrikai Köztársaságon kívül Egyenlítői-Guineában, Gabonban, Kamerunban, a Kongói Köztársaságban és Csádban is elfogadják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×