eur:
385.52
usd:
356.01
bux:
69147.33
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Sűrű fekete füst tör a magasba egy dzsiddai olajraktárban történt robbanást követően 2022. március 25-én.
Nyitókép: Sűrű fekete füst tör a magasba egy dzsiddai olajraktárban történt robbanást követően 2022. március 25-én. MTI/AP/Haszan Ammar

Szaúdi Nagydíj - hatalmas robbanás történt a Forma-1 hétvégi futamának közelében

Hatalmas robbanás rázta meg Dzsiddát.

Hírügynökségi beszámolók szerint egy olajraktárban történt robbanás a délutáni órákban, azóta sűrű fekete füst tör a magasba Szaúd-Arábia nyugati partjainál a Vörös-tengernél.

Az AFP-re hivatkozva az Index arról ír: jemeni lázadók közölték, hogy csapást mértek a létesítményre. A füstöt az F1-es versenypályáról is látni lehet, egyelőre azonban arról nincs hír, hogy a robbanás befolyásolná a hétvége eredetileg tervezett menetrendjét.

Az utóbbi időben rendszeresen összecsaptak a jemeni lázadók a helyi kormányerőkkel a térségben, ezért korábban az is felvetődött, hogy el kéne halasztani a Formula–1-es futamot.

Dzsidda, 2022. március 25.
Sűrű fekete füst tör a magasba egy dzsiddai olajraktárban történt robbanást követően 2022. március 25-én.
MTI/AP/Haszan Ammar
Sűrű fekete füst tör a magasba egy dzsiddai olajraktárban történt robbanást követően 2022. március 25-én. MTI/AP/Haszan Ammar

Címlapról ajánljuk

A merénylet árnyékában: kiderült, ki nyerné most az EP-választást Szlovákiában

Robert Fico szlovák miniszterelnök pártja, a Smer nyerné a Szlovákiában június 8-ára kiírt európai parlamenti választásokat az Ipsos szerint. A felmérés már a miniszterelnök ellen május 15-én elkövetett merénylet után adott válaszokat is tartalmazza. A Magyar Szövetség 4,8 százalékos eredménnyel nem tudna képviselőt juttatni Brüsszelbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×