eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
POKROV, RUSSIA - FEBRUARY 21:  (RUSSIA OUT) Russian opposition politician Alexei Navalny seen on the TV screen at the press room during the trial at the Penal Colony Number 2 on Ferburary 21, 2022 in Pokrov, Vladimir region, Russia. A new trial against Russian opposition leader and Kremlin critic Alexei Navalny started last week. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nyitókép: Mikhail Svetlov/Getty Images

Kilenc évet kapott Alekszej Navalnij

Csalás és igazságszolgáltatás tekintélyének megsértése címén ítélték el az ellenzéki orosz politikust.

Kilencévnyi fegyházbüntetésre ítélték Alekszej Navalnij ellenzéki politikust csalás és igazságszolgáltatás tekintélyének megsértése címén a Vlagyimir megyei Pokrovban.

Navalnijra emellett 1,2 millió rubel (mintegy 3,9 millió forint) pénzbírságot is kiszabtak, és a szabadulása után még további egy évig korlátozzák a szabadságában.

Az ítélet nem jogerős és megfellebbezhető. Az ügyészség eredetileg 13 évi fegyház kiszabását kérte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×