eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Orosz rakétatámadásban megrongálódott épület romjai Harkiv belvárosában 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Civil halálos áldozatai vannak a súlyos harkivi rakétacsapásnak – videó, fotók

Hatalmas robbanással csapódott be kedd reggel egy orosz rakéta Harkiv központi részén. Ukrajna második legnagyobb, az orosz határhoz közeli városában a regionális kormányzati székház mellett csapódott be a Szabadság téren.

Az ukrán állami egészségügyből az Interfaxon keresztül nyilvánosságra került adatot idézett tudósításában a BBC, eszerint legalább 10 halálos áldozata van a támadásnak és 20 sérültről tudnak. Több mint tíz embert a romok alól mentettek ki.

A beszámoló szerint lövedékek találták el a tér több más épületét, így az operát és egy koncerttermet is.

Harkivban 1,4 millióan élnek, Ukrajna technológiai központjaként is ismert – emlékeztet a BBC.

A CNN kilenc civil elhunytról – köztük állítólag három gyermek van – és 37 sérültről ír Igor Terehov ügyvivő polgármester tájékoztatása alapján.

Videó a becsapódásról és fotó egy sérült asszonyról (nyugalmat megzavaró felvételek)

Harkiv, 2022. március 1.
Orosz rakétatámadásban megsebesült asszonynak segítenek emberek Harkiv belvárosában 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Orosz rakétatámadásban megsebesült asszonynak segítenek emberek Harkiv belvárosában 2022. március 1-jén. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Harkiv orosz ostroma hétfő éjjel és után kedden is folytatódott.

A várost ért keddi támadásban egy indiai diák is életét vesztette – jelentette be az indiai külügyminisztérium közlése alapján az MTI. Az indiai külügyi szóvivő elmondta: Újdelhiben bekérették Oroszország és Ukrajna nagykövetét, és ismételten azt kérték, hogy a háborúban álló felek sürgősen tegyék lehetővé a még mindig Harkivban vagy más harci zónákban levő városokban rekedt indiai állampolgárok biztonságos távozását.

  • Az Oroszországgal szövetségesi kapcsolatot ápoló India nem ítélte el az Ukrajna ellen indított orosz támadást.
  • Az Ukrajnában tanuló 76 ezer külföldi diák mintegy negyede indiai az ukrán kormány adatai szerint.

Egy indiai külügyi forrás a Reuters brit hírügynökségnek elmondta: különösen aggasztónak tartják a harkivi helyzetet. Az indiai hatóságok az ukrán határtól 70 kilométerre levő Belgorod orosz városba küldtek egy csapatot, hogy hozza ki a Harkivban rekedt indiaiakat, de a harcok miatt mindeddig nem volt lehetőség az evakuálásra.

India februárban már mintegy 4 ezer állampolgárát kihozta Ukrajnából, de nagyjából 16 ezren még az országban maradhattak az orosz támadás megindítása után is - közölte a külügyminisztérium.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×