eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin
Some fresh Energy Drinks on a vintage slate slab, selective focus, close-up shot
Nyitókép: HandmadePictures/Getty Images

Nem véletlenül hirdette gyanúsan olcsón az energiaitalokat – videó

Több mint 11,5 tonna, egy éve lejárt minőségmegőrzési idejű energiaitalt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy magánszemélynél.

A Nébih csütörtöki tájékoztatása szerint a Nógrád megyei magánszemélynél azért tartottak próbavásárlást az ellenőrök, mert gyanúsan olcsón hirdetett energiaitalokat az egyik közösségi oldalon.

Az eladó az ellenőrzés során elmondta, hogy a helyszínen megtalált 46 320 doboz energiaitalt fémhulladékként vásárolta, a bemutatott számla szerint darabonként egy forintért. Fémhulladékként történő továbbértékesítés helyett azonban élelmiszerként árulta azokat, kartononként (24 darabonként) 500-1000 forintért.

Az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termék forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van – közölte a Nébih.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×