eur:
389.68
usd:
362.13
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A tűzvészben megrongálódott római Ponte dellIndustria - ismertebb nevén Ponte di Ferro - híd 2021. október 3-án hajnalban. Az ikonikus fémhíd külső részének szerkezete a hatalmas tűzben összeomlott és a Tevere (Tiberis) folyóba zuhant.
Nyitókép: Claudio Peri

Ikonikus római híd égett le

Robbanás okozta tűzben megsemmisült a Rómát átszelő Tiberis folyó egyik ikonikus hídjának egy része.

Az 1863-ban IX. Piusz pápa által felavatott Ponte dell'Industria nevű hídnál szombat éjjel lobbant lángra a tűz egy olyan folyóparti területen, ahol hajléktalanok élnek, a tűzoltók vasárnap hajnali négy óráig küzdöttek a lángok eloltásával. Önkormányzati illetékesek feltételezik, hogy egy gázfőző robbanása okozhatta a tüzet.

A sűrűn lakott Ostiense és Portuense kerületeket összekötő 131 méter hosszú híd járdájának egy része és az alépítmény egy szakasza összedőlt és a Tiberis folyóba zuhant. A tűzoltók nemcsak a hídon való átkelést tiltották be, hanem a hajózást is alatta, míg nem javítják ki az alépítményt.

A rómaiak által csak vas hídnak nevezett átkelőt eredetileg vasúti forgalom számára építették, később bővítették ki közúti és gyalogos közlekedés számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×