eur:
389.65
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orosz harci repülőgépek kísértek egy amerikai B-52-es hadászati bombázót a Csendes-óceán felett

Három orosz Szu-35SZ típusú harci repülőgép kísért egy amerikai B-52H hadászati bombázót, amely megközelítette Oroszország légterét a Csendes-óceán felett - közölte vasárnap az orosz országos védelmi parancsnokság központja.

A tájékoztatás szerint a nemzetközi vizek felől az orosz határokhoz közelítő célpontot Oroszország keleti katonai körzetének légvédelme észlelte.

A légi célpont azonosítása és elkísérése érdekében három, készenléti Szu-35SZ-t riasztottak. "Az orosz vadászgépek személyzete az amerikai légierő B-52H típusú stratégiai bombázójaként azonosította a célpontot, majd kísérték a Csendes-óceán felett... Oroszország határait nem sértették meg, és a harci repülőgépek sem közelítették meg egymást veszélyesen" - áll a közleményben.

A védelmi parancsnokság központja egyben hangsúlyozta, hogy az orosz fél a légtérhasználatra vonatkozó nemzetközi szabályokkal összhangban járt el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×