eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Iszlamista tálib kommandósok érkeznek a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtérre 2021. augusztus 31-én, a légi kikötőt eddig biztosító amerikai katonák távozása után. Az utolsó amerikai repülőgép felszállásával befejeződött az Egyesült Államok leghosszabb, afganisztáni háborúja.
Nyitókép: MTI/AP/Hvadzsa Taufik Szediki

Megint felrobbantottak egy tálib harcosokat szállító autót

24 órával korábban is célba vették a tálibokat.

Alig 24 órával egy hasonló támadást követően vasárnap ismét tűz alá került egy tálib harcosokat szállító jármű az afganisztáni Dzsalálábádban – jelentette a helyi sajtó.

Szemtanúk szerint a tálibok autója ellen pokolgépes támadást követtek el; több harcosukat kórházba vitték a merénylet után. Több részlet egyelőre nem ismert.

Szombaton három robbanás történt a városban, az egyiknek szintén tálibok voltak a célpontjai. Ketten meghaltak és 19 ember megsérült. Ez volt az első halálos merénylet az országban az amerikai csapatok végleges kivonása óta.

Dzsalálábád Nangarhar tartomány székhelye, egyben az Iszlám Állam – Horaszán nevű helyi terrorszervezet központja.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×