eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Folyóba zuhant egy repülőgép Irkutszk térségében

Kényszerleszállás közben lezuhant és szétroncsolódott egy L-410-es utasszállító repülőgép Szibériában, az Irkutszki területen. Noha az első jelentések szerint mindenki túlélte a balesetet, később több hírügynökség is arról számolt be, hogy legkevesebb négyen meghaltak.

A TASZSZ első beszámolója szerint a balesetnek négy olyan túlélője van, aki ki tudott szabadulni a gépből, az egyikük állapota válságos, tizenegyen pedig a kabinban rekedtek. A hírügynökség később, az orosz Nyomozó Bizottságra (SZK) hivatkozva azt írta, hogy noha többen megsérültek, a balesetet mindenki túlélte.

Késő este több hírügynökség egybehangzóan arról számolt be, hogy a balestben négyen életüket vesztették, köztük a repülőgép pilótája. Igor Kobzev, Irkutszk megye kormányzója elmondta, hogy

az utasszállító az Angara folyóba zuhant.

Az Aeroszervisz Irkutszkból Kazacsinszkojébe tartó gépe a célállomástól négy kilométerre zuhant le, kis magasságból. A repülőgépen 14 utas és kétfőnyi személyzet utazott.

Az SZK a légiközlekedés biztonsági szabályainak megszegése címén eljárást indított. A balesetet az előzetes feltételezések szerint műszaki meghibásodás vagy a személyzet hibája okozhatta. A gép ködös időben próbált meg landolni és a második leszállási kísérlet közben érte a baleset.

Az L-410 19 személyes, két légcsavaros, gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. A rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy az utasok mentésében 50 ember vett részt.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×