eur:
388.62
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
John Sullivan, az Egyesült Államok oroszországi nagykövete nyilatkozik a moszkvai városi bíróság előtt 2020. június 15-én, miután Paul Whelan amerikai-brit-kanadai-ír állampolgárt, volt amerikai tengerészgyalogost 16 évi börtönbüntetésre ítélték kémkedés miatt.
Nyitókép: John Sullivan, az Egyesült Államok oroszországi nagykövete nyilatkozik 2020. június 15-én, miután Paul Whelan amerikai-brit-kanadai-ír állampolgárt, volt amerikai tengerészgyalogost 16 évi börtönbüntetésre ítélték kémkedés miatt. MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Bekérették a moszkvai amerikai nagykövetet az orosz külügyminisztériumba

John Sullivant, az Egyesült Államok moszkvai nagykövetét bekérették az orosz külügyminisztériumba - közölte péntek délután több orosz hírügynökség.

Sullivan, aki mintegy 20 percig tartózkodott a diplomáciai tárca épületében, nem válaszolt a bekéretésére vonatkozó újságírói kérdésekre. Janon Rebholz, az orosz fővárosban működő amerikai diplomáciai képviselet sajtóattaséja a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy a nagykövetet Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes fogadta, hogy megvitassa vele Joe Biden amerikai elnök törekvését a stabil és kiszámítható kapcsolatokra.

Ugyanez a hírügynökség, valamint a TASZSZ diplomáciai forrásra hivatkozva azt írta, hogy a nagykövet behívásának oka az orosz választásokba való amerikai beavatkozás volt. További részleteket nem osztottak meg.

Az orosz választók szeptember 17-19. között szavaznak a szövetségi parlament alsóházának mandátumairól. Ezzel egyidejűleg kilenc régió vezetőjét közvetlenül, további háromét pedig közvetve választják meg, és eldől 39 regionális törvényhozás sorsa is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×