eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a békéscsabai Réthy Pál kórház oltópontján 2021. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Ilyen ütemezéssel adná a Pfizer a harmadik és a további oltásokat

Ma már egyre több országban döntöttek a hatóságok emlékeztetőoltásokról: Németországban, Chilében és Magyarországon is a harmadik oltásukat kapják az emberek, akárcsak Izraelben.

Egyelőre több helyen még csak a fokozottan veszélyeztetettek vagy az idősek kapnak harmadik oltást, hogy a delta variánssal szemben minél inkább védettek legyenek. Az Egyesült Államok gyógyszerfelügyeleti szerve épp csütörtökön döntött az emlékeztető oltásokról.

A Portfolio a Reuters alapján arról írt, hogy a Pfizer számításai szerint az emlékeztetőoltást 6-8 hónappal a második dózis beadása után kell majd beadni, majd utána folyamatosan hasonló időközönként. Korábbi mérésükről az Infostart is beszámolt, ebben leírták, hogy átlagosan, havonta mennyivel csökken az antitestes védettség szintje.

Miközben a fejlett országok harmadik adag oltásokkal igyekeznek védeni az állampolgáraikat, addig a WHO aggodalmát fejezte ki, amiért ők felvásárolják a vakcinákat, miközben a fejlődő világ vakcinahiányban szenved.

Pfizer-BioNTech és a Moderna együtt 60 milliárd dollár értékben kötött szerződéseket vakcinaszállításra 2021-ben és 2022-ben, ez magában foglalja az emlékeztetőoltásokat is. De még 2023-ban is jelentős bevételre tehetnek szert: a Moderna 7,6, a Pfizer 6,6 milliárd dollár bevételt realizálhat 2023-ban az emlékeztetőoltásokból.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×