eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Már sejtik, hogyan fertőződhetett meg több mint ezer diák Mallorcán

A spanyol hatóságok korlátozták a nagy turistacsoportok belépését is a szigetcsoportra.

A Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigeteken szigorítottak a koronavírus-járvány elleni intézkedéseken, mert Mallorcán megfertőződött mintegy ezer végzős középiskolás az év végi iskolai kirándulásokon. A helyi hatóságok korlátozzák a beutazó nagy turistacsoportok számát - jelentették be hétfőn.

Mostantól a legalább húsz fős turistacsoportok tagjai csak negatív PCR-teszttel vagy oltásigazolvánnyal érkezhetnek a szigetcsoportra.

Spanyolország más részein is megugrott a megfertőződések száma azon diákok körében, akik tanév végi kiránduláson vettek részt. A hatóságok gyanúja szerint a tömeges fertőzés a Valencia és Mallorca közötti kompjáratot történt. Minden diák a vírus alfa variánsával fertőződött meg, amelyet először Nagy-Britanniában mutattak ki.

Mindazonáltal Spanyolországban már hónapok óta folyamatosan csökken az új megfertőződések száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×