eur:
395.74
usd:
372.16
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az olimpiai ötkarika Tokióban 2021. június 7-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik a japán fővárosban.
Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Megosztja a japánokat a korlátozások kérdése

A japánok több mint a fele ellene van a koronavírus-járvány miatt április végén elrendelt korlátozások enyhítésének, egy közvélemény-kutatás adatai szerint.

A Kyodo hírügynökség által vasárnap közzétett eredmények alapján a megkérdezettek 50,8 százaléka véli úgy, hogy a hatóságok elsietve adták fel a szigorításokat ahelyett, hogy még azoknál is keményebb intézkedéseket alkalmaztak volna a pandémia terjedésével szemben.

Szuga Josihide japán miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a japán kormány vasárnaptól feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetet Tokióban, Oszakában és további hét prefektúrában.

A felmérés szerint a megkérdezettek csaknem 87 százaléka vallja azt, hogy a vírushelyzet tovább romlik a bő egy hónap múlva kezdődő tokiói nyári olimpia következtében, s 68 százaléka látja úgy, hogy az országban lassan haladnak a védőoltások beadásával.

A válaszadók 40,3 százaléka támogatja az ötkarikás játékok lebonyolítását anélkül, hogy nézőket engednének be a stadionokba, 30,8 százalékuk pedig az olimpia teljes lemondásának szükségességére mondott igent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×