eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A nyugat-balkáni országok egyikében sem tartós a fertőzöttek számának csökkenése

Nagyon hullámzó képet mutat a nyugat-balkáni országokban a napi új koronavírus-fertőzöttek száma, míg egyik nap alig néhány tucat új fertőzöttet regisztrálnak, másnap már akár száz fölé is kúszhat az újonnan azonosítottak száma.

Az utóbbi napokban a nyugat-balkáni számok óriási kilengéseket mutattak. Szerbia, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró és Bosznia-Hercegovina összesítését nézve volt olyan nap, amikor az öt országban összesen csupán 342 fertőzöttet azonosítottak, de olyan is, amikor 994-et.

A Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - szombatról vasárnapra 910-zel nőtt az igazolt fertőzöttek és tizenhéttel a halálos áldozatok száma.

Vasárnapra a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 107-tel 33 ezer 842-re, Koszovóban 53-mal 15 ezer 758-ra, Észak-Macedóniában 243-mal 18 ezer 615-re, Montenegróban 244-gyel 11 ezer 361-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 263-mal 28 ezer 234-re emelkedett.

Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel 753-ra, Koszovóban hárommal 630-ra, Észak-Macedóniában néggyel 753-ra, Bosznia-Hercegovinában hattal 883-ra, Montenegróban pedig kettővel 174-re emelkedett a halottak száma.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×