Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Nyitókép: Pixabay

Nem értik, hogyan lett egy halászhajó legénysége koronavírusos

Az argentin egészségügyi hatóságok egyelőre keresik a magyarázatot, hogyan fertőződhetett meg a legénység 35 nap után.

Nehéz megállapítani, hogy fertőződött meg a legénység, tekintve, hogy 35 napig senkivel nem léptek kapcsolatba és minden ellátmányt vittek magukkal, tehát nem kaptak utánpótlást – mondta Alejandra Alfaro, a tartomány egészségügyért felelős vezetője a France24 híradása szerint, amelyet a 24.hu szemlézett.

A rejtélyt csak fokozza, hogy kihajózás előtt mind a 61 főnek negatív volt a koronavírus tesztje.

Az Echizen Maru halászhajó hétfőn azért kötött ki Tierra del Fuego tartományban, mert egyre többen észlelték magukon a Covid-19 tüneteit. A friss vizsgálatok szerint 57 matróz pozitív, kettő negatív tesztet produkált, ketten még várnak az eredményre az Ushuaia városban elrendelt 14 napos karanténjuk alatt. Két matrózt pedig kórházban kezelnek.

Most a tengerészek jelentkezett tüneteit kronológiai sorrendbe rakva próbálják az egészségügyi hatóságok feltárni, hogyan fordulhatott elő az eset, amelyről Leandro Ballatore, a városi kórház infektológiai osztályának igazgatója azt mondta egyelőre nem tudnak rá magyarázatot. A fertőzés lappangási ideje ugyanis nem ilyen hosszú.

Argentínában vasárnapig több mint százezren fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma pedig 1859. Buenos Aires városában a legsúlyosabb a helyzet az országban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×