eur:
394.04
usd:
369.56
bux:
65660.95
2024. április 23. kedd Béla
A George Floyd fekete bőrű férfi halála miatti tüntetés résztvevője felfordítva visz egy amerikai zászlót egy felgyújtott épület előtt Minneapolisban 2020. május 28-án éjjel. Három nappal korábban Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd később, a kórházban meghalt. A feldühödött tiltakozók a harmadik egymás utáni este tüntetnek, közülük többen gyújtogatnak és fosztogatnak.
Nyitókép: MTI/AP/Julio Cortez

Kisteherautó hajtott a tüntetők közé Floridában

Tüntetők közé hajtó kisteherautó okozott riadalmat, és könnyebb sérüléseket Florida fővárosában, Tallahassee-ben. Közben egyre terjednek a rendőri brutalitás és rasszizmus miatt kirobbant tüntetések és zavargások az Egyesült Államokban.

Egy kisteherautó hajtott át a floridai főváros utcáin tüntető tömegen szombaton. Az MTI szerint videofelvételeken látni lehetett, amint a tüntetők körbejárták a kisteherautót, amikor az egy közlekedési lámpánál megállt, valaki láthatóan odaszólt a vezetőnek. Egy másik videó szerint üveget vágtak a teherautó ablakának, mire a sofőr hirtelen gyorsulni kezdett, több gyalogost elsodort, de senki nem sérült meg súlyosabban. Többen sikoltozni és futni kezdtek.

Többen a kisteherautó nyomába eredtek, hogy megállítsák. A rendőrök megbilincselték a sofőrt, lezárták az utcát és másfelé irányították a tüntetőket.

Az MTI szerint súlyos sérülésekről nem érkeztek jelentések.

Ugyanakkor Florida több városában voltak erőszakos tüntetések, Miamiban a békés tiltakozás erőszakba fordult, egy kis csoport számos rendőrautót gyújtott fel, szemtanúk szerint a rendőrök könnygázt vetettek be a tömegoszlatáshoz. A polgármester este tíz óra után kijárási tilalmat rendelt el.

A tüntetések és a zavargások azután kezdődtek, és terjedtek aztán országszerte, hogy hétfőn este Minneapolisban egy megbilincselt afroamerikai férfi, a 46 éves George Floyd meghalt, miután többször hiába kérte a közel 9 percig a nyakán térdelő rendőrtisztet, hogy engedje levegőhöz jutni. Az esetről készült videofelvétel is készült, annak nyilvánosságra kerülése indította el a tiltakozáshullámot.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×