eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az új típusú koronavírus terjedése miatt védőruhába öltözött dél-koreai orvosok érkeznek munkába a tegui Tong Szan kórházban 2020. március 24-én. Dél-Koreában 9037 koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván, a halálesetek száma 120-ra nőtt.
Nyitókép: MTI/EPA/YNA/Yonhap

Aggódik és újból szigorít Dél-Korea

Az iskolákat újranyitják, de több intézmény ismét bezár a járványgócok miatt.

Dél-Korea részben visszaállította a korlátozásokat az új járványgócok kialakulása miatt - jelentette be Csung Szje Kjun dél-koreai miniszterelnök.

A koronavírus-járvány által különösen érintett fővárosi régióban péntektől

  • ismét bezárják két hétre a múzeumokat, képtárakat és parkokat.
  • A szöuli lakosokat felszólították, hogy ne menjenek éttermekbe és bárokba, illetve
  • kerüljék a nagyobb tömeget.

Bak Nüng Hu egészségügyi miniszter ugyanakkor bejelentette, hogy az iskolák tervezett újranyitása mellett kitartanak.

Dél-Korea volt Kínát követően a legerősebben sújtott ország a járvány kitörésének kezdetén. A szigorú távolságtartási szabályoknak, átfogó tesztelésnek és a fertőzöttek kapcsolatai nyomon követésének hála a járványt sikerült féken tartani, és az új fertőzöttek száma jelentős mértékben lecsökkent.

Az új járványgócok kialakulása azonban, úgy tűnik, semmissé teszi ezt a sikert. A hatóságok csütörtökön 79 új esetet jelentettek 24 óra alatt. Utoljára április elején volt ilyen magas az új fertőzöttek száma.

A hatóságokat különösen egy újabb góc kialakulása aggasztja egy internetes csomagküldő áruház logisztikai elosztóközpontjában a Szöultól nyugatra található Pucshonban. Csütörtök reggelig a több mint négyezer munkavállalót foglalkoztató cég 80-nál is több dolgozójánál, illetve a velük kapcsolatba került embereknél mutatták ki a vírust. Egy másik góc a főváros szórakozónegyedében alakult ki.

Bak Nüng Hu figyelmeztetett arra, hogy

a vírus már átterjedhetett a helyi közösségekre is.

A járvány Dél-Koreában február végén tetőzött napi több mint 900 fertőzöttel. A járványügyi helyzeten márciusban sikerült úrrá lennie az országnak.

Az 51,6 millió lakosú országban eddig 11 344 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 269-en hunytak el a betegségben.

Bak Nüng Hu szerint a következő két hétben fog elválni, hogy sikerül-e megfékezni a vírus újabb terjedését a fővárosi térségben. Hangsúlyozta, hogy ha a fertőzöttek napi száma hét egymást követő napon ötven fölött lesz, visszaállítják a szigorú távolságtartási szabályokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×