eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Embert gázolt a repülő Amerikában

Egyelőre vizsgálják, hogyan juthatott be illetéktelenül a balesetet szenvedett személy a kifutópályára.

Halálos baleset történt a texasi Austin-Bergstrom Nemzetközi Repülőtéren helyi idő szerint csütörtökön este, amikor a Southwest Airlines leszálló Boeing 737 repülőgépe elütött egy embert, aki illegálisan jutott be a repülőtér területére – írja az Airportal. A hírt a repülőtér üzemeltetője megerősítette.

A Dallas–Austin közötti járat pilótái röviddel a földet érést követően vették észre az útjukat keresztező embert, de arra már nem volt esélyük, hogy biztonságosan átstartoljanak, vagy elkerüljék az ütközést. Az ismeretlen azonnal meghalt. A fedélzeten tartózkodók közül nem sérült meg senki.

A helyi sajtóban megjelent felvételek szerint a repülőgép bal oldali hajtóművén láthatóak az ütközés nyomai.

Az austini rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, egyelőre nem tudni, hogy az áldozat milyen indítékkal és hogyan jutott be az aktív futópályára.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×