eur:
389.05
usd:
363.49
bux:
68175.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Teherautók várakoznak hosszú sorban a német-lengyel határ felé vezető A4-es autópályán, a németországi Bautzen közelében 2020. március 19-én. A határon 60 kilométeres torlódás alakult ki az új koronavírus-járvány miatt elrendelt lengyelországi határellenőrzés miatt. A Robert Koch járványügyi intézet (RKI) szerint Németországban 14544-re emelkedett az új koronavírusos fertőzöttek száma, 43-an életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Nem enyhít a határszigoron Németország

Ismét meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt bevezetett határigazgatási szigorításokat Németországban, a korlátozások keddtől május 15-ig változatlanul érvényesek.

A szövetségi belügyminisztérium közleménye szerint a törékeny járványügyi helyzet miatt továbbra is

fenn kell tartani a Németország Ausztriával, Svájccal, Franciaországgal, Luxemburggal és Dániával közös határszakaszán bevezetett állandó ellenőrzést,

és ugyancsak folyamatosan ellenőrizni kell az Olaszországból és Spanyolországból légi úton érkezőket.

A szigorítások az új típusú koronavírus terjedésének akadályozását, és a fertőzési láncolatok megszakítását szolgálják. A március közepén bevezetett szabályok szerint az érintett országokból csak halaszthatatlan ügy miatt léphetnek be külföldiek az országba.

A legtöbb tartományban bevezettek egy további szigorítást is, a szövetségi kormány ajánlásának megfelelően a helyi járványügyi előírásokat kiegészítették azzal a szabállyal, hogy 72 óránál hosszabb külföldi tartózkodás után 14 napra karanténba kell vonulnia mindenkinek - hazatérő német állampolgárnak és az országba belépő külföldieknek is -, kivéve az ingázókat és a nemzetközi áruszállításban dolgozókat.

A szövetségi kormány a napokban a világ valamennyi országára kiadott utazási figyelmeztetését is meghosszabbította, egyelőre június 14-ig.

A külügyminisztérium tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt továbbra is világszerte "drasztikus korlátozásokkal" kell számolni, amelyeket akár előzetes tájékoztatás nélkül és azonnali hatállyal vezetnek be, így lehetetlenné válhat a hazatérés, ezért el kell tekinteni a nem feltétlenül szükséges külföldi utaktól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×