eur:
393.04
usd:
366.24
bux:
66865.68
2024. április 26. péntek Ervin
Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 bejáratában 2019. október 28-án. Az Európai Unió 27 tagállama ezen a napon elfogadta az Egyesült Királyság kérését, hogy rugalmasan halasszák el az ország kiválását az Európai Unióból 2020. január 31-ig.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Boris Johnson apa lett

Egészséges fiúgyermeknek adott életet Carrie Symonds, a brit miniszterelnök élettársa - közölte szerdán a Downing Street. A kisfiú - akinek nevét egyelőre nem közölték - Boris Johnson hatodik vagy hetedik gyermeke, nem cáfolt sajtóhírek szerint ugyanis az 55 éves politikusnak házasságon kívüli gyermekei is vannak.

Éppen két hónapja, február 29-én jelentették be hivatalosan, hogy Carrie Symonds gyermeket vár, bár az akkori tájékoztatás még arról szólt, hogy a kormányfő és élettársa első közös gyermekének születése a nyár elején várható.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerdán közölte, hogy a 32 éves Carrie Symonds és újszülött kisfia egyaránt nagyon jól van. Hozzátette: a gyermek szerda reggel született egy londoni kórházban.

Terhessége alatt Boris Johnson élettársa a tünetek alapján valószínűleg átesett az új koronavírus okozta betegségen, bár - amint néhány héttel ezelőtti Twitter-bejegyzésében közölte - tesztet nem végeztek rajta, és egyheti ágynyugalom után felépült.

A Covid-19 betegséget Johnson is elkapta, egy hétig kórházban volt és három napig intenzív kezelésre is szorult. A kormányfő háromheti lábadozás után hétfőn állt ismét munkába. Az 55 éves Johnsonnak négy felnőtt gyermeke van második feleségétől, Marina Wheelertől, akitől 25 év után 2018-ban vált külön. A konzervatív párti brit kormányfőnek 2009-ben, egy házasságon kívüli kapcsolatból született egy kislánya, és a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van egy hatodik gyermeke is, szintén egy házasságon kívüli kapcsolatból. Így a szerdán született kisfiú - akinek nevét egyelőre nem közölték - Boris Johnson hatodik vagy hetedik gyermeke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×