INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

olaszország

hídomlás

autópálya

Megint leomlott egy autópályahíd Olaszországban

Megint leomlott egy autópályahíd Olaszországban

Infostart / MTI

Az olasz úthálózat állapotával kapcsolatban súlyos aggodalmak merültek fel, amióta 2018 augusztusában leomlott egy autópálya-híd Genovában, a szerencsétlenségben 43 ember veszítette életét.

A Magra folyón átívelő híd Toszkána és Liguria tartományok határán található. A baleset délelőtt 10 óra 30 perc tájban történt, amikor csak két teherautó haladt át a hídon.

Az egyik gépkocsivezetőt kórházban ápolják

- közölte Aulla város, a legközelebbi település polgármesteri hivatala a Facebook közösségi portálon. A másik sofőr gyakorlatilag sértetlen maradt, de sokkos állapotba került - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

"Hajszál híján tragédia történt" - szögezte le Toszkána tartomány közgyűlésének elnöke, Eugenio Giani közleményében, mielőtt a hídomlás helyszínére látogatott.

Az új koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében alig volt forgalom a hídon. Rendes körülmények közepette a híd rendszerint igen zsúfolt, sok a teherautó is.

Roberto Valettini, Aulla polgármestere az ANSA jelentése szerint három levelet is írt az Anas autópálya-üzemeltetőt cégnek, hogy jelentse a híd rossz állapotát.

Paola De Micheli közölte: "részletes jelentést" kért az Anastól.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018