eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Washington, 2020. március 27.Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója beszél a koronavírus megfékezésén dolgozó kormányzati munkacsoport sajtótájékoztatóján a washingtoni Fehér Házban 2020. március 26-án. Jobbról Mike Pence alelnök. Az Egyesült Államokban 85612 új típusú koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, 1301-en életüket veszítették.
Nyitókép: Forrás: MTI/EPA/Pool/Yuri Gripas

Százezernél is több halálos áldozattól tart Amerikában az elnök tanácsadója

Komoly vita után nem zártak karanténba három államot az USA keleti partján, de nagyon durva forgatókönyvre, 100-200 ezer közötti áldozatra készülnek a tengerentúlon.

Több millió megbetegedés és akár 100-200 ezer közé eső halálozási szám is előfurdalhat Anthony Fauci, az amerikai Allergia és Fertőzőbetegségek Nemzeti Intézetének (NIAID) vezetője szerint, aki Donald Trump tanácsadója is - írta a Napi.hu. A szakember a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi esetszám - ekkor mintegy 124 ezer megbetegedést, és több mint 2200 halottat tartottak nyilván - sokszorosára számítanak.

Elmondta azt is, hogy csak akkor lazítana a korlátozásokon az erre alkalmas helyeken, ha megfelelő tesztelési kapacitásuk lesz, hogy mindenhol a lehető legjobban nyomon követhessék a járvány alakulását.

Fauci arról is beszélt, hogy Donald Trump elnök csak egy nagyon intenzív egyeztetés végén döntött úgy végül, hogy nem helyezi karantén alá New York, New Jersey és Connecticut államokat - csak ebből a három államból 66 ezret jelentettek.

Szerinte még nem annyira súlyos a helyzet, hogy ilyen drasztikus lépésre legyen szükség, a jelen helyzetben ugyanis

a komplett államokat érintő karantén súlyos morálproblémához is vezethetne a lakosságnál,

és jelenleg inkább az utazások korlátozásával próbálják elérni a céljukat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×