INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

koronavírus

egyesült államok

járvány

karantén

utazási korlátozás

Washington, 2020. március 27.Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója beszél a koronavírus megfékezésén dolgozó kormányzati munkacsoport sajtótájékoztatóján a washingtoni Fehér Házban 2020. március 26-án. Jobbról Mike Pence alelnök. Az Egyesült Államokban 85612 új típusú koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, 1301-en életüket veszítették.

Százezernél is több halálos áldozattól tart Amerikában az elnök tanácsadója

Infostart

Komoly vita után nem zártak karanténba három államot az USA keleti partján, de nagyon durva forgatókönyvre, 100-200 ezer közötti áldozatra készülnek a tengerentúlon.

Több millió megbetegedés és akár 100-200 ezer közé eső halálozási szám is előfurdalhat Anthony Fauci, az amerikai Allergia és Fertőzőbetegségek Nemzeti Intézetének (NIAID) vezetője szerint, aki Donald Trump tanácsadója is - írta a Napi.hu. A szakember a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi esetszám - ekkor mintegy 124 ezer megbetegedést, és több mint 2200 halottat tartottak nyilván - sokszorosára számítanak.

Elmondta azt is, hogy csak akkor lazítana a korlátozásokon az erre alkalmas helyeken, ha megfelelő tesztelési kapacitásuk lesz, hogy mindenhol a lehető legjobban nyomon követhessék a járvány alakulását.

Fauci arról is beszélt, hogy Donald Trump elnök csak egy nagyon intenzív egyeztetés végén döntött úgy végül, hogy nem helyezi karantén alá New York, New Jersey és Connecticut államokat - csak ebből a három államból 66 ezret jelentettek.

Szerinte még nem annyira súlyos a helyzet, hogy ilyen drasztikus lépésre legyen szükség, a jelen helyzetben ugyanis

a komplett államokat érintő karantén súlyos morálproblémához is vezethetne a lakosságnál,

és jelenleg inkább az utazások korlátozásával próbálják elérni a céljukat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Forrás: MTI/EPA/Pool/Yuri Gripas
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018