eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk
Donald Trump amerikai elnök (k) sajtótájékoztatót tart a koronavírus hatásainak enyhítésére szolgáló gazdaságélénkítő intézkedésekről a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2020. március 11-én. A háttérben Mike Pence alelnök.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Szakértő: a koronavírus fegyver lehet a demokratáknak Donald Trump ellen

Magyarics Tamás látja Joe Biden gyenge pontjait is, de tény, nem mindegy, hogy kezeli a mostani válságot az amerikai elnök. Novemberben márpedig elnökválasztás jön.

A koronavírus-járvány befolyásolhatja a november 3-i amerikai elnökválasztás végkimenetelét - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő pénteken a Kossuth rádióban.

A szakértő ezt azzal indokolta, hogy Donald Trump amerikai elnök ütőkártyája a jó állapotban lévő, stabil növekedést mutató gazdaság lenne, de az a járvány miatt lassulni fog, ezt pedig kihasználhatják a demokraták.

Szerinte azonban Joe Bidennek, a Demokrata Párt lehetséges elnökjelöltjének is sok gyenge pontja van. Több kérdésben is megváltoztatta álláspontját, és az is elképzelhető, hogy a párton belüli, Bernie Sanderst támogatók a 2016-os választáshoz hasonlóan Donald Trumpra voksolnak vagy nem szavaznak - vélekedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×