eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró egyik utasa kinéz az őket szállító busz ablakán, amikor a 14 napos karantént követően elhagyják a kikötőt 2020. február 19-én. A tengerjárót azután vonták karantén alá, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült, megfertőzte a COVID-19 vírus. A luxushajón 542-re nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek száma, ők továbbra sem hagyhatják el az óceánjárót.
Nyitókép: MTI/AP/Jae C. Hong

Amerikában megőrült a koronavírus, 64 év alattiak veszélyben

A betegek több mint fele ebből a korosztályból kerül ki.

Az új koronavírus okozta Covid-19-es betegséggel kórházba kerülők nagyjából 38 százaléka 55 évnél fiatalabb az Egyesült Államokban - derült ki az amerikai járványügyi központ (CDC) friss jelentéséből.

A CDC a február 12. és március 16. közötti időszakra vonatkozóan vizsgálta a Covid-19-es eseteket az országban. Március 16-ig 4226 esetet regisztráltak az országban, és március 14. óta a napi esetszám 500, vagy a fölé emelkedett.

A kórházba került 508 páciens 38 százaléka 20-54 év közötti, 9 százalékuk 85 év feletti, 36 százalék a 65-84 éves korcsoportba tartozik és 17 százalékuk 55-64 éves. A jelentés szerint a páciensek 53 százaléka az intenzív betegellátó osztályra került.

A halálesetek 80 százaléka a 65 év felettiek körében történt, és a betegség legsúlyosabb tünetei a 85 év felettieknél jelentkeznek a legmagasabb arányban. A szakemberek szerint az eredmények hasonlóak a kínai adatokhoz, amelyek szerint a halálesetek több mint 80 százaléka a 60 év feletti korosztályban történt.

Az előzetes adatokból az is kiderült, hogy a fertőzött felnőtteknél korosztálytól függetlenül olyan súlyossá válhat a betegség, hogy az kórházi ellátáshoz - beleértve az intenzív osztályon való kezelést -, vagy halálhoz is vezethet. A jelentés szerint a vírus terjedésének lassítása, az egészségügyi rendszer és a különösen sebezhető idősebb felnőttek védelme érdekében minden korosztály számára ajánlott a társadalmi távolságtartás.

A Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint 14 250 Covid-19-es eset volt az Egyesült Államokban, a halálesetek száma 205 volt, 121-en gyógyultak fel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×