eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Védőmaszkot viselő kínai utasok várakoznak a belépésre a manilai Ninoy Aquino nemzetközi repülőtéren 2020. január 22-én. Négyszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság közleménye szerint betegség halálos áldozatainak száma kilencre nőtt a járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban, és csak az előző nap 149 új fertőzöttet diagnosztizáltak az országban, így az összes beteg száma 440-re emelkedett. A vírus néhány esetben már Tajvanon, Thaiföldön, Japánban, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is megjelent.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

Magyarok rekedtek a világ túlfelén a koronavírus miatt

Egy hónapos zárlat alá helyezte a Fülöp-szigeteki Köztársaság elnöke a délkelet-ázsiai ország fővárosát, Manilát. Emiatt több magyar turistának egyelőre nem sikerül repülőre ülnie.

Miután jelentősen nőtt a koronavírusos megbetegedések száma, március 15-től egy hónapos járványügyi zárlat alá helyezte Rodrigo Duterte a Fülöp-szigetek fővárosát, csak az alapvető közszolgáltatásokat és az élelmiszer-ellátást biztosítják, továbbá minden turistának el kell hagynia az országot.

Amennyiben tudja, jegyzi meg a Ripost, miután értesüléseik szerint egy budapesti állatmentő hölgy és barátnője a bejelentés hírére azonnal összepakolt, de azóta sem tudták elhagyni Coron szigetét. Repülőgépük eredetileg Manilából indult volna haza március 24-én, azonban oda már a lezárások miatt nem mehetnek. Hasonló cipőben jár egy másik 9 fős magyar társaság is.

A két nő elmondása szerint próbálták felkeresni a Fülöp-szigeteki magyar konzulátust, de a hétvége miatt csak az ügyeletest érték el, aki még nem tudott segíteni nekik, mert ő maga sem kapott több információt – olvasható. „Mindennap kimegyünk a helyi repülőtérre, hátha sikerül felkerülnünk az egyik gépre. Szerencsére van hol aludnunk" – tette hozzá a nő.

A külügy tájékoztatása szerint a világ egyetlen pontján sem hagyják magukra a koronavírus miatt bajba jutott magyarokat. A manilai konzul telefonkapcsolatban van a nőkkel, és mindent megtesz, hogy hazasegítse őket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×