eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró egyik utasa kinéz az őket szállító busz ablakán, amikor a 14 napos karantént követően elhagyják a kikötőt 2020. február 19-én. A tengerjárót azután vonták karantén alá, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült, megfertőzte a COVID-19 vírus. A luxushajón 542-re nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek száma, ők továbbra sem hagyhatják el az óceánjárót.
Nyitókép: MTI/AP/Jae C. Hong

Új-Zéland koronavírus-szabályai kristálytisztának tűnnek

Aki jön, arra 14 nap teljes elszigetelés vár a szigetországon belül is.

Az új-zélandi miniszterelnök bejelentette szombaton, hogy mindenkinek, aki belép az országba, 14 napig el kell szigetelnie magát a helyiektől az új koronavírus terjedése elleni védekezésül.

Jacinda Ardern sajtóértekezleten jelentette be az intézkedést több mással együtt, amelyek a járvány megelőzését célozzák.

A 14 napos karantén alól csak a csendes-óceáni szigetekről érkezők a kivételek.

"Egyúttal arra kérjük az új-zélandiakat, hogy csak abban az esetben utazzanak külföldre, ha ez feltétlenül szükséges" - mondta.

Külföldi kirándulóhajók nem köthetnek ki

az ország kikötőiben június 30-áig - tette hozzá.

Új-Zélandon szombaton egy hatodik emberről, egy 60-70 év körüli férfiról is bebizonyosodott, hogy megfertőzte az új koronavírus. A férfi nemrég az Egyesült Államokban járt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×