eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Schönefeld, 2016. május 17.Az épülő Willy Brandt Berlin-brandenburgi Nemzetközi Repülőtér fő utascsarnoka a német főváros melletti Schönefeldben 2016. május 17-én. (MTI/EPA/Ralf Hirschberger)
Nyitókép: Az épülő Willy Brandt Berlin-brandenburgi Nemzetközi Repülőtér fő utascsarnoka a német főváros melletti Schönefeldben 2016. május 17-én. MTI/EPA/Ralf Hirschberger

A légi közlekedés történelmi pillanata jöhet el Berlinben

Idén végre valóban megnyílhat a Brandenburg-repülőtér: bizakodásra ad okot a korábbi nyilatkozatok után a Lufthansa költözésről szóló közleménye.

November 8-ával a Lufthansa Group összes berlini járata a Brandenburg-reptérre költözik, már ha október 31-én valóban átadják a forgalomnak a Willy Brandt néhai kancellárról elnevezett új légikikötőt - írta a csoport közleménye alapján az airportal.hu.

A költözés egy héten keresztül zajlik majd. Az utolsó, Tegelről induló gépük november 7-én egy Airbus A320-as lesz, amely este 9-kor az LH1955-ös járatot teljesítve Münchenbe indul. A Berlin-Brandenburg-repülőtérről először felszálló Lufthansa-járat 8-án reggel fél hétkor az LH173-as, Frankfurtba közlekedő lesz.

A cégcsoport többi márkája, a Swiss, az Austrian és a Brussels Airlines szintén november 8-án kezdi el az üzemelést az új helyszínen, míg a Eurowings mindegyik leányvállalatot beelőzve már november 4-én is használni fogja a légikikötőt.

A november 8-ra vagy az utáni időszakra foglalóknak már a “BER” IATA-kódú repülőteret kínálja fel az online foglalási rendszer. A jeggyel már rendelkező utasokat a társaság értesíti és átfoglalja. A jelenlegi tervek szerint a Lufthansa berlini járatainak száma, illetve az indulási és érkezési idők nem változnak.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×