eur:
395.05
usd:
372.1
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
A karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró a jokohamai kikötőben vesztegel 2020. február 10-én. A luxushajón újabb 60 személynél mutatták ki az új koronavírust, ezzel 130-ra emelkedett a hajón a tüdőgyulladást okozó vírussal megfertőződött emberek száma. A fedélzeten mintegy 3700 embert tartanak megfigyelés alatt két héten keresztül, a fertőzötteket kórházakba szállították.
Nyitókép: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Koronavírus - Lehozzák a japán hajóról az idős utasokat

Csütörtökre 219-re nőtt a hajón lévő fertőzöttek száma, miután újabb 44 emberről derült ki, hogy megkapta a vírusfertőzést.

Kató Kaconobu egészségügyi miniszter csütörtökön közölte, hogy a huzamosabb elzártság miatt súlyosbodhatnak az idősebb utasok krónikus betegségei, és ez akár a halálukhoz is vezethet. A japán közszolgálati tévé híradása szerint a nyolcvan év feletti utasokat evakuálják önkéntes alapon.

Korábbi hírek szerint a hajó utasainak közel 80 százaléka hatvan évnél idősebb, 215-en már túl vannak a nyolcvanon, 11-en pedig 90 évesnél is idősebbek. Közben csütörtökre 219-re nőtt a hajón lévő fertőzöttek száma, miután újabb 44 emberről derült ki, hogy megkapta a vírusfertőzést. A betegeket a Kaganava prefektúra kórházaiban ápolják.

Az óceánjáró fedélzetén eredetileg 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodott, összesen 56 országból.

A hajó január 20-án hajózott ki a Tokió melletti Jokohama kikötőből, és február 3-án tért vissza oda. Kiderült azonban, hogy az utasok között volt egy kínai állampolgár, akit megfertőzött a COVID-19-nek elnevezett, újfajta koronavírus. Az illető Hongkongban leszállt a hajóról. A japán hatóságok a múlt héten kéthetes karantént rendeltek el a hajón, a vesztegzárat elvileg február 19-ig kell feloldaniuk. Addig az utasok és a legénység tagjai nem hagyhatják el a kabinjaikat, nem érintkezhetnek egymással.

Kató Kaconobu tájékoztatás szerint Japánban - beleszámítva a hajó beteg utasait - 247-re nőt a koronavírussal fertőzöttek száma. Minden fertőzöttet kórházba szállítják, azokat is, akiknek nem jelentkeztek a betegség tünetei.

A koronavírusról az Infostart összes korábbi cikkét megtalálja ITT.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×