INFORÁDIÓ 
2020. június 7. vasárnap
Róbert

vuhan

koronavírus

német

Egészségügyi dolgozók fogadják az embereket, akik egy orosz katonai repülőgépről szállnak le a nyugat-szibériai Tyumeny melletti repülőtéren 2020. február 5-én. Oroszország 144 embert - orosz, fehérorosz, ukrán és örmény állampolgárokat - menekített ki a kínai Vuhanból az új koronavírus-fertőzés miatt. A kimenekített embereknek egy karantén alá helyezett szanatóriumban kell tölteniük a következő két hetet. A koronavírus okozta fertőzés következtében az előző nap 65 ember halt meg Kína szárazföldi részén. A járvány miatti halálozások száma világszerte 492-re nőtt, a halálesetek több mint 97 százaléka továbbra is a kínai Hupej tartományra korlátozódik. A Kínában diagnosztizált fertőzöttek száma 24 ezer fölé emelkedett.

Hazatért egy német csoport Vuhanból - bejelentés az egészségi állapotukról

Infostart / MTI

Húsz németről van szó, mindegyikükkel kapcsolatban ugyanaz az orvosi diagnózis.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreinket ITT találja.

Újabb csoport németet szállítottak haza a kínai Vuhanból, az új típusú koronavírus okozta járvány gócpontjából, német illetékesek hétfői tájékoztatása szerint mind a húszan jól vannak, és egyikük sem fertőzött.

A berlini tartományi kormány közleménye szerint a 16 felnőtt és 4 gyerek tesztjei kivétel nélkül negatívak. Azonban 14 napig karanténban kell maradniuk, és a vírus jelenlétét vizsgáló tesztet minden negyedik nap elvégzik náluk.

A csoport vasárnap érkezett Berlinbe. Egy brit géppel Vuhanból Londonba jutottak, onnan pedig a német légierő Luftwaffee) szállította őket a német fővárosba. Elhelyezésükről és ellátásukról a Német Vöröskereszt DRKK) gondoskodik.

Egy héttel korábban, február 2-án egy 124 fős csoportot szállítottak Vuhanból Németországba. Közülük kettőnél volt pozitív a koronavírus jelenlétét vizsgáló teszt, a frankfurti egyetemi klinikán helyezték el őket. A többiek karanténban vannak, újabb fertőzöttet nem találtak.

A legutóbbi összesítések szerint Németországban 14 ember hordozza bizonyítottan az új koronavírust. Az esetek továbbra is Bajorországra koncentrálódnak, a 14 fertőzött közül 12 él a tartományban.

A bajorországi esetek mind összefüggésben állnak az első fertőzéssel, amely egy továbbképzésén történt január 21-én a Webasto nevű autóipari cég központjában, a München melletti Stockdorfban. A fertőzöttek a cég munkatársai vagy alkalmazottak közeli rokonai. A vállalati tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra. A sanghaji nő németországi útja előtt meglátogatta szüleit Vuhan térségében. A továbbképzés idején igen enyhe tünetei voltak, és senki sem gyanakodott koronavírus-fertőzésre. Szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Kínában már meghaladta a 40 ezret a diagnosztizált fertőzöttek száma, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 900-at. Kínán kívül összességében legalább 240-en betegedtek meg, és egy haláleset történt, a Fülöp-szigeteken.

Nyitókép: MTI/AP/Maxim Slutsky
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018