eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
A brit parlament felvételén Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője felszólal a Brexit feltételrendszeréről két nappal korábban kötött megállapodásról tartott vitában a londoni parlamentben 2019. október 19-én. A törvényhozás nem fogadta el a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről kötött megállapodást, és nem járult hozzá a megállapodás nélküli kilépéshez sem. Boris Johnson miniszterelnök ezért formálisan kezdeményezte, de nem írta alá az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak küldött levelében a kiválás halasztását, egy másik levélben ugyanakkor közölte a testülettel, hogy károsnak tartaná a kérés teljesítését.
Nyitókép: MTI/EPA/Brit parlament/Stephen Pike

Új brexit-népszavazást ígért a Munkáspárt

A Munkáspárt kormányra kerülése esetén népszavazást írna ki a brit EU-tagságról, azzal a választási lehetőséggel, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja - mondta a legnagyobb brit ellenzéki erő vezetője.

Jeremy Corbyn a Labour Londonban rendezett választási kampánynyitó rendezvényén felszólalva kilátásba helyezte a privatizált országos infrastrukturális hálózatok, köztük a vasút és a vízközművek köztulajdonba vételét is.

Corbyn a brexitről szólva kijelentette: miután a konzervatív párti kormányok a Brexit-folyamat eddigi három évében kudarcot vallottak, ideje kivenni a döntést a politikusok kezéből, és a népre kell bízni a végső szó kimondását.

A Labour vezetője szerint ha a párt a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választáson kormányra kerül, "hat hónapon belül rendezi" a brexitet, és a választókra bízza annak eldöntését, hogy Nagy-Britannia egy észszerű megállapodás alapján kilépjen-e az EU-ból, vagy maradjon az Európai Unió tagja.

Corbyn hangsúlyozta: bárhogy döntsön a nép ebben a kérdésben, azt a munkáspárti kormány végrehajtja.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×