INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

jeremy corbyn

2019.05.15. 10:06

Újra nekifutnak a brexitszavazásnak

Június elején az alsóház elé terjeszti a brit kormány a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) törvénybe iktatását célzó tervezetet.
2019.05.07. 08:37

Szétzúzhatja a pártokat egy gyors brexitegyezség

A skót konzervatívok vezetője, Ruth Davidson szerint napokon belül létrejöhet egy megállapodás a brexit ügyében. Matt Hancock egészségügyi miniszter a párton belüli kompromisszumkész hangulatról beszélt. Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő szerint azonban ezek a kijelentések túlzottan optimisták, és a megállapodás időpontja nagyban függ a kormányzó brit Konzervatív Párt és a Munkáspárt között újrainduló tárgyalásoktól.
2019.04.11. 14:17

Brexit: a halasztás miatt EP-választásra kényszerül Nagy-Britannia

Noha a haladék után mindössze hat hónappal később, de kilépnek a britek az Európai Unióból - véli Magyarics Tamás külpolitikai szakértő, aki az InfoRádióban azt mondta, az országnak így épp meg kell rendeznie a május végi európai parlamenti választást.
2019.04.08. 15:03

Brexit: újabb időprésben a brit kormány

Ismét fennáll a veszélye, hogy a szigetország megállapodás nélkül „kieshet” az Európai Unióból. Miközben Theresa May miniszterelnök az ellenzékkel alkudozik, saját pártjában őt, a Munkáspártban pedig annak vezetőjét távolítaná el a tagság egy része.
2019.02.18. 17:54

A brexit szétrázza Theresa May ellenzékét is

Vajon a brexit okozta? Hétfő reggel hét brit munkáspárti képviselő jelentette be, hogy kilép a legnagyobb ellenzéki erőből, ezzel fokozva a brit politikai élet vészes megosztottságát.
2018.12.07. 07:25

Brexit: még a vitáról sem tudtak megegyezni

Elmarad Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök és a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn vasárnap estére tervezett televíziós vitája a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodásról.
2018.11.26. 15:11

Brit sajtó: nehéz lesz eladni a brexit-alkut a parlamentnek

Nem lesz könnyű dolga Theresa Maynek, ebben az egyben szinte az összes brit lap egyetért a vasárnapi, történelmi EU-csúcs után, amelyen szentesítették Nagy-Britannia kilépését a klubból. A brit kormányfő masszív kampányra készül, hogy átvigye az alkut a parlamenten és megőrizze a hatalmát.
2018.09.24. 18:08

Brexit: kiprovokálhatja az ellenzék az előrehozott választásokat

A brit Munkáspárt most kezdődött őszi kongresszusa előtt Jeremy Corbyn pártvezér azt mondta: nem kampányol újabb brexit-népszavazásért, de elfogadja pártja véleményét. Felmérések ugyanakkor azt mutatják, hogy a Labour-tagság újraszavaztatná a briteket.
2018.05.24. 19:18

Corbyn ismét kiakasztotta a brit konzervatívokat

Felháborodást váltott ki brit konzervatív körökben, hogy az ellenzék vezetője Írország és Észak-Írország egyesítése mellett foglalt állást. Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezére erről észak-írországi látogatása előtt beszélt, és azt mondta: a sziget legtöbb lakója egységes államot szeretne.
2018.04.25. 18:07

Az antiszemita képviselők megfékezését követelik Londonban

A brit Zsidó Tanács tagjai kedden több mint két órán át tartó tárgyalást folytattak a Munkáspárt vezetőjével, Jeremy Corbynnal. Biztosítékokat szerettek volna kapni arra, hogy felelősségre vonja azokat a szocialista párti képviselőket, akik antiszemita kijelentéseket tettek, vagy jegyeztek be Facebook-üzeneteikben.
2017.09.26. 17:51

Kerüli a kényes kérdéseket a munkáspárti vezér

Jeremy Corbyn arra készül, hogy a következő választások után ő lesz az új brit miniszterelnök – így jellemezte néhány a lap a brit ellenzék látványosan megerősödött vezérét, aki most a szokásos őszi pártkonferencián erősíti meg befolyását. Ugyanakkor kínos neki, hogy aktivistái egy részét antiszemitizmussal vádolják.
2017.06.16. 13:48

Londoni tűz: Theresa May is kap a népharagból

Előfordulhat, hogy soha nem tudják azonosítani a londoni Grenfell-toronyban odaveszett áldozatok egy részét. A pusztító tüzet mostanra sikerült eloltani, Nagy-Britanniában azonban egyre nagyobb a harag, mert sokan úgy látják: a szegényebb sorban élő emberek élete kevesebbet ér. Bírálatok érik Theresa May kormányfőt is.
2017.06.09. 08:23

"Totális katasztrófával" szembesülhet a brit kormányfő

Nem jött be a politikai hazárdjáték Theresa Maynek az előrehozott választásokkal – a brit konzervatívok elvesztették a kormányzáshoz szükséges parlamenti többségüket. Bár a toryk maradtak a legnagyobb parlamenti párt, nem jött össze az az elsöprő többség, amivel May meg akarta erősíteni a hatalmát.
2017.06.09. 06:51

"Országot megosztó szavazás volt"

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök péntek hajnali nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a választás eredményeképpen rendkívül nehéz lett Theresa May helyzete. Az Európai Unióból való brit kilépés (Brexit) irányításával megbízott miniszter szerint az első eredmények és a prognózisok arra mutatnak: az ország átalakulóban van. Nigel Farage úgy vélte, a választások megmutatták, hogy Corbyn "erősebb és őszintébb" személyiség, mint May.
2017.06.09. 06:25

Corbyn szerint ez elég a távozáshoz

Az előzetes eredmények alapján bár a konzervatív párt nyerte a brit előrehozott választást, kérdésessé vált, hogy megmarad-e a párt abszolút többsége a törvényhozásban. Az ellenzék vezére lemondásra szólította fel a miniszterelnököt, a font árfolyama zuhanni kezdett.
2017.06.08. 07:21

Ma minden eldől: választás a Brexit és a terror árnyékában

A Munkáspárt megnyerte a kampányt, de mégis a konzervatívok győznek – így értékeli a mai Nagy-Britanniai választásokat a szigetország egyik legnagyobb közvélemény-kutatója. A voksoláson a két nagy párt, a kormányzó konzervatívok és az ellenzéki Munkáspárt a fő esélyes, de a toryk előnyét 7 pontra értékelik.
2017.05.30. 15:14

Még nem dőlt el a Brexit egyik legnagyobb kérdése

Kemény Brexit vagy puha Brexit, de Brexit – a többi EU-tagállam számára ez az üzenet vált világossá a brit miniszterelnök-jelöltek hétfői furcsa vitáján. A két fő párt vezetője nem szorongatta meg egymást, ezt megtette helyettük egy veterán műsorvezető.
2016.09.26. 06:28

Corbyn "katasztrófája a Munkáspártnak"

Győzött a radikális baloldali vonal a brit Munkáspártban – Európa egyik legnagyobb múltú és sokáig centrista pártjának vezetőválasztását a korábbinál is nagyobb többséggel nyerte meg az eddigi vezér, Jeremy Corbyn. Korábban fellázadt ellene a pártelit, de a párttagok őt támogatták. Kérdés, nyerhetnek-e így választást?
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018