INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

jeremy corbyn

2020.04.04. 14:05

Megvan a Munkáspárt új vezére

A várakozásoknak megfelelően Sir Keir Starmert választották a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt új vezetőjévé.
2019.12.20. 07:57

Előállt II. Erzsébet, ezt a beszédet mondta a brit parlamentben

Törvényhozási dömpinget jelentett be a brit parlamentben az új kormány programját ismertető II. Erzsébet angol királynő. Boris Johnson miniszterelnök mindezzel azt próbája üzenni: a brexit levezénylése után a törvénykezési patthelyzetet is feloldja.
2019.11.28. 07:45

Corbyn állítja: a kormány kiárusítaná az egészségügyet

Boris Johnson el akarja adni a brit egészségügyet az amerikai cégeknek – ezzel a szenzációsnak tűnő állítással lepte meg a brit közvéleményt az ellenzéki Munkáspárt vezére. Jeremy Corbyn egy egész dossziét mutatott be, hogy a választások előtt aláássa a bizalmat az ellenfelekben.
2019.11.27. 21:57

Segít-e a Munkáspárton az új szavazók tömege?

Három millióval többen szavaznak az idén Nagy-Britanniában és felmerül a kérdés, ezzel az ellenzéki Munkáspárt esélyei javulnak-e? Az előrehozott választások előtt megugrott a frissen regisztrált, 35 év alatti szavazók száma és ez a csoport döntően inkább a kormányzó konzervatívok és az általuk beígért brexit ellen szavazna.
2019.11.26. 18:37

Újabb botrányok a brit választási kampányban

Bakizott a BBC Boris Johnsonnal kapcsolatban. A hírnevére oly' büszke brit közszolgálati médium elismerte, hogy egy hírműsorban kivágták azokat a részeket, amikor egy élő vitaműsor közönsége kineveti a kormányfőt. Közben a rivális Munkáspártot már a brit főrabbi is antiszemitizmussal vádolta meg.
2019.11.20. 06:52

Nincs győztese a komoly brit csörtének

Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság januárban kilép az Európai Unióból (EU). Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője szerint ugyanakkor új kilépési megállapodásra és népszavazásra van szükség.
2019.11.19. 15:45

Baloldali témával vág a Labour alá Boris Johnson

Mi lesz a sorsa az európai uniós dolgozóknak egy munkáspárti brit kormány alatt? Annak ellenére, hogy a párt korábban kiállt az uniós polgárok jogai mellett, a mostani választási kampányban ködös üzeneteket fogalmaz meg. Egyik befolyásos támogatójuk pedig bezárná a kapukat.
2019.11.19. 12:05

Nagy meccs jön este: Boris Johnson–Jeremy Corbyn tévévita

Este tartják a két vezető brit miniszterelnökjelölt első televíziós vitáját. A jelenlegi konzervatív kormányfő és munkáspárti kihívója úgy mérheti össze erejét, hogy a kisebb pártok vezetőit kizárták a részvételből.
2019.11.15. 20:58

Mi lesz az EU-s dolgozókkal, ha a Munkáspárt nyer?

Mi lesz a sorsa az európai uniós dolgozóknak egy munkáspárti brit kormány alatt? Annak ellenére, hogy a párt korábban kiállt az uniós polgárok jogai mellett, a mostani választási kampányban ködös üzeneteket fogalmaz meg. Egyik befolyásos támogatójuk pedig bezárná a kapukat.
2019.11.07. 09:53

Boris Johnson: ez az egész egy kereszteződésben ragadt csuklósbusz

Feloszlatták a brit parlamentet és bizarr lemondásokkal beindult a választási kampány. A szigetországban december 12-én tartanak előre hozott választást. Boris Johnson kormányfő célja a győzelem és parlamenti többséggel a háta mögött a brexit véghezvitele.
2019.11.06. 12:40

Már Sztálin is felbukkant a brit választási kampányban

Hivatalosan szerdától tart a brit választási kampány. Boris Johnson miniszterelnök napirendjében találkozó a királynővel, a választások hivatalos bejelentése, majd pártja első kampányrendezvénye szerepel. Johnson azt ígérte: megvalósítja a brexitet.
2019.10.31. 13:20

Új brexit-népszavazást ígért a Munkáspárt

A Munkáspárt kormányra kerülése esetén népszavazást írna ki a brit EU-tagságról, azzal a választási lehetőséggel, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja - mondta a legnagyobb brit ellenzéki erő vezetője.
2019.10.30. 07:42

Négy a brit igazság, sikeres volt Johnson trükkje

A brit parlament alsóháza jóváhagyta, hogy december második hetében előrehozott választásokat tartsanak a szigetországban. A voksot öthetes kampány előzi majd meg, és Boris Johnson miniszterelnök azt reméli: kisebbségi kormánya többséggel tér majd vissza.
2019.10.25. 07:06

Boris Johnson kiszabadítaná a "túszt", a kollektív főnökhöz fordul

Előrehozott választásokkal akarja feloldani a brexit-patthelyzetet Boris Johnson. A brit miniszterelnök, úgy tűnik, feladta tervét, hogy a hónap végéig mindenáron kilépteti hazáját az Európai Unióból. Helyette egy új összetételű, és reményei szerint őt megerősítő parlamenttel vágna neki a kilépésnek.
2019.09.26. 10:07

Boris Johnson heccelte a kiakadt képviselőket

Dühös jelenetek zajlottak a brit alsóházban egy nappal azután, hogy a Legfelsőbb Bíróság törvénysértőnek mondta ki parlament felfüggesztését. Míg az ellenzéki képviselők Johnson kormányfőt ostorozták, addig ő heccelődve felszólította őket: rendezzenek bizalmi szavazást ellene.
2019.09.23. 09:35

Megbuktathatják párttársai Boris Johnson legnagyobb riválisát

Zavar van a legnagyobb brit ellenzéki párton belül a brexit ügyében és ennek nyomán akár belső puccsot is végrehajthatnak a Labour vezére ellen. Most zajlik a Munkáspárt éves konferenciája, és egy felmérés szerint szavazóik többsége Jeremy Corbyn távozását akarja.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018