eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Facebook

Friss információk a BMW-s ámokfutó által letarolt család állapotáról

Túl vannak az életveszélyen a horvátországi autópálya-baleset sérültjei, a családapát is felébresztették már a mesterséges kómából.

Még a balesetről készült videofelvételen is sokkoló a látvány, amikor a 150 km/órás sebességgel érkező, fékezés nélkül az autópálya fizetőkapujánál várakozó autókba csapódik egy BMW. Azóta sok minden kiderült az ütközésről, arról kevesebb hír érkezett, hogyan vannak a baleset sérültjei.

A felismerhetetlenségig összeroncsolódó Skodában egy Ausztráliában élő, éppen horvátországi nyaralásra utazó háromtagú család utazott. A tűzoltók állításuk szerint 20-25 perc alatt tudták csak kivágni őket a roncsból, először a 38 éves édesapát, utána a feleségét, majd végül a nyolcéves fiukat emelték ki a kocsiból, és szállították zágrábi kórházakba.

A Jutarnji List most, hat nappal a baleset után rákérdezett a sérültek állapotára. Az orvosok bizakodnak, már egyikük sincs életveszélyben. A legsúlyosabb állapotban az apa érkezett a zágrábi KBC kórházba, őt napokig mesterséges altatásban tartották a többszörös sérülései miatt, de már felébresztették, sőt kedden egy újabb műtétet hajtottak végre, az egyik törött csigolyáját tették helyre.

Az intenzív részleg vezetője elmondta, hogy a férfit súlyos ütés érte a BMW becsapódásakor, több csontja is eltört, de ezeket már helyretették. Súlyos mellkastraumát szenvedett, belső vérzése volt, és többszörös bordatörése, emiatt életveszélyes légmell alakult ki nála, fennállt a veszélye, hogy összeomlik a tüdeje.

Ugyanebben a kórházban kezelik a gyermeket, akinek az állkapcsa tört el, ezt csavarokkal kellett rögzíteni, egyébként viszont jól van, ő volt az egyetlen, aki eszméleténél volt, amikor kórházba szállították, és nem is volt életveszélyes az állapota.

Az édesanyát egy másik intézményben, a Dubrava kórházban kezelik, az orvosok szerint az ő állapota is stabil, a sérüléseit közepesen súlyosnak minősítették. Fej- és mellkassérüléseket szenvedett, de nem volt szüksége mesterséges lélegeztetésre, és az eszméleténél volt. Koponyaűri vérzése volt, de az idegsebészek szerint nincs szüksége műtéti beavatkozásra.

A horvát orvosok szerint tulajdonképpen szerencséje volt a családnak, amelyben az apa és a gyermek rendelkezik magyar állampolgársággal is, és maradandó következmény nélkül megúszhatják a balesetet.

A horvátországi horrorbalesetről ITT elolvashatja minden cikkünket.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
×
×
×
×