eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Theresa May brit miniszterelnök sajtóértekezletet tart a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. előtt 2019. május 24-én. May bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Lemond Theresa May brit kormányfő

Theresa May brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről.

A brit kormányfő azután távozik, hogy többször sem tudta elfogadtatni a brit uniós kilépésről szóló megállapodását a londoni parlamentben.

"Megtettem mindent, hogy meggyőzzem a képviselőket a kilépési egyezmény támogatásáról, de sajnos nem voltam képes erre" - mondta Theresa May a Downing Street-i hivatala előtt felolvasott, könnyek között befejezett nyilatkozatában.

Hozzátette: az lesz a legjobb az ország számára, ha egy új miniszterelnök folytatja ezt az erőfeszítést.

Az új vezető kiválasztása a lemondás utáni héten kezdődik a toryknál.

"Mélyen sajnálom, hogy nem voltam képes levezetni a brexitet. Az utódomnak konszenzust kell találnia. Ez csak akkor lehetséges, ha mindkét fél megegyezik."

Kiemelte: büszke arra a haladásra, ami az utóbbi években történt, a korábbinál több embernek segítettek állást találni.

Elismerte, hogy a konzervatív pártnak meg kell újulnia, de tudja, hogy képesek levezényelni a brexitet.

Beszédét könnyek között fejezte be May. Arról beszélt, tudja, hogy a kormány sok mindenre büszke lehet.

"Hamarosan elhagyom a posztot, amit életem megtiszteltetése volt viselni" - közölte a kormányfő, aki hálás, hogy országát szolgálhatta.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×