eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Készítette: Stan Shebs, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=506115

Orosz hadidelfint mentett egy norvég halász

Egy norvég halász sikeresen eltávolította egy fehér delfin hámját, az állat valószínűleg az orosz haditengerészet egy létesítményéből szökött meg, és az elmúlt napokban több alkalommal is megközelítette a halászhajókat Norvégia északi partjainál.

Joar Hastennek sikerült lefejteni a belugára erősített két hevedert az után, hogy a norvég halászati hatóság emberei több alkalommal is sikertelenül próbálkoztak segíteni az állatnak.

A halászati hatóság segítségére siető 26 éves halász túlélő ruházatban Rolfsoya-sziget közelében ugrott az Észak-tenger jeges vízébe. "Amikor a vízben voltam, a beluga nagyon közel úszott hozzám, sikerült elérnem őt és kikapcsolni az elülső csatot" - mondta el a férfi a NRK norvég közszolgálati rádiónak. A másik hevedert bonyolultabb volt lefejteni, de sikerült egy horgot beleakasztani, és amikor a delfin elúszott, a heveder lekapcsolódott.

Audun Rikardsen, a tromsói Norvég Északi-sarki Egyetem balneológusa méltatta az erőfeszítéseket, mondván, a delfin még fiatal állat volt, és a heveder szenvedéseket okozott volna neki. A kutató felvette a kapcsolatot orosz kollégáival, akik szerint a delfin az orosz haditengerészet szolgálatában állhatott.

Az amerikai haditengerészet képez ki delfineket arra, hogy felkutassanak és felszínre hozzanak felszereléseket.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×