eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (b) és Donald Trump amerikai elnök sétál a hanoi Metropole szálloda kertjében 2019. február 28-án, kétnapos csúcstalálkozójuk második napján. Trump kijelentette, hogy nem jutott megállapodásra az észak-koreai vezetővel sem a nukleáris leszerelésről, sem a Phenjan elleni szankciók kérdéséről. Balról Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Kiderült, hány atomlétesítménye van Észak-Koreának

Észak-Koreának legalább 104 olyan létesítménye van, amely kapcsolatban áll atomprogramjával - közölte pénteken a KBS dél-koreai televízió.

A KBS hozzájutott a Dél-Korea ás az Egyesült Államok kormánya rendelkezésére álló, atomlétesítményeket tartalmazó listához.

Közülük az atomfegyverek leszerelése keretében

az Egyesült Államok negyvennek a bezárását követeli.

Közöttük van egyebek mellett 15 kutató- és ellenőrző intézet és nyolc uránkitermelő üzem.

Ezek többsége Jongbjon térségében, valamint Phenjan elővárosában és Hvanhedo tartomány Phjonszan járásából található.

Korábban a dél-koreai és amerikai médiumok többször is közöltek elszigetelt adatokat az ilyen objektumokról. Ugyanakkor ez volt az első konkrét tudósítás a hasonló létesítmények számáról és földrajzi elhelyezkedéséről.

Február 28-án Hanoiban tartott csúcstalálkozóján Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nem tudott megállapodni Phenjan atomlétesítményeinek leszereléséről, és nem írták alá a párbeszéd folytatásáról szóló közös nyilatkozatot sem.

Közölték, hogy a találkozón az Egyesült Államok több tucatnyi atomlétesítmény bezárását követelte, míg a phenjani vezetők ragaszkodtak ahhoz, hogy csak a jongbjoni kutatóintézetet szerelik le.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×