eur:
393.72
usd:
369.32
bux:
65634.31
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Donald Trump amerikai elnök (b) és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kezet fog a hanoi Metropol szállodában 2019. február 27-én, kétnapos csúcstalálkozójuk első napján.
Nyitókép: MTI/AP

Hosszú kézfogással indult Trump és Kim találkozója

Négyszemközti megbeszéléssel kezdődött meg Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kétnapos csúcstalálkozója a vietnami fővárosban, Hanoiban.

Észak-Korea hatalmas, hihetetlen és határtalan gazdasági lehetőségeket rejt - mondta szerdán Donald Trump amerikai elnök.

"Alig várom, hogy lássam, ahogy ez megvalósul, és segíthessek benne"

- tette hozzá.

Trump a kamerák kereszttüzében azt mondta: bízik a kétnapos hanoi csúcstalálkozó sikerében. Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőhöz fordulva hangsúlyozta: megtiszteltetés, hogy együtt lehetnek Vietnamban.

Kim Dzsong Un azt mondta: biztos abban, hogy ez alkalommal jelentős eredményeket mutathatunk majd fel, amelyeket mindenki üdvözölni fog.

"Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ez így legyen"

- tette hozzá.

A bizalmas találkozót követően a vezetők kíséretükkel együtt díszvacsorán vesznek részt. A kétoldalú tárgyalások csütörtökön érnek véget.

Szakértők szerint a legnagyobb kérdés, hogy a diplomáciai eseményen sikerül-e áttörést elérni Észak-Korea nukleáris leszerelése és a Koreai-félsziget atommentesítése ügyében.

Trump és Kim tavaly június 12-én találkozott először Szingapúrban, ahol több bizalomépítő lépésről egyeztek meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Aki a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy meg kell teremteni az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét, egyszerűen kötelezővé vált, hogy ezek a területek tudjanak kommunikálni egymással. Mára annyira együtt mozognak és egymásra vannak utalva, hogy külön-külön lassan értelmezni sem lehet őket. A Digital Compliance by Design & Legaltech Konferencián 2024. május 8-án kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e az innováció és azon belül is az MI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében, és mit kell a vállalatvezetőknek a jogból és a technológiából esszenciálisan megérteniük ahhoz, hogy a tevékenységük jogszabálykövető módon történjen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×