eur:
392.7
usd:
362.07
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
A romok alól kiemelt túlélőt visznek mentők Isztambulban 2019. február 6-án, miután összedőlt egy többemeletes ház a török nagyvárosban. Legalább egy ember életét vesztette, többen a romok alatt rekedtek.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Döbbenetes videó, rögzítette a kamera, ahogy összeomlik egy lakóház Isztambulban

Ketten meghatlak, heten megsérültek. Egész éjszaka kutattak a túlélők után.

Összeomlott egy hétemeletes ház szerdán Isztambulban legkevesebb két ember halálát okozva - adták hírül a török hatóságok.

A mentés során hét embert sikerült élve kiszabadítani a romok alól, egyikük állapota válságos. Éjszaka is nagy erőkkel kutattak túlélők után, a helyszínre huszonhat autóval vonultak ki a tűzoltók. Az épületben tizennégy lakás volt, amelyben összesen negyvenhárman laktak. Két szomszédos házat elővigyázatosságból evakuáltak a hatóságok.

Az isztambuli ügyészi hivatal vizsgálatot kezdett az omlás okának feltárására. A lakóház csupán huszonhét esztendős volt, de az már kiderült, hogy a legfelső három szintjét engedély nélkül építették

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×