eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Legalább 15-en meghaltak két egymást követő öngyilkos merényletben

Legalább tizenöten meghaltak és több mint húszan megsérültek az elnöki palota közelében végrehajtott két, egymást követő öngyilkos robbantásban szombaton Mogadishuban, Szomália fővárosában - közölte a rendőrség.

"Eddig összesen 15 emberről tudunk, aki meghalt a támadásokban" - közölte Ahmed Bashane rendőrségi szóvivő, aki szerint az áldozatok száma várhatóan nőni fog.

Mohamed Abdulahi, Mogadishu kormányzóhelyettese megsérült a robbanásban, több testőre hírek szerint életét veszítette. A halálos áldozatok között van a londoni székhelyű Universal TV-csatorna három munkatársa, köztük Avil Dahir Szalad neves újságíró.

A két robbanást az egész fővárosban hallani lehetett, a támadás helyszínén sűrű füst gomolygott - mondta el egy szemtanú a dpa német hírügynökségnek.

A közösségi médiában közzétett felvételeken több holttestet lehetett látni az utcán, köztük rendőröket és katonákat.

Az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet vállalta magára a merényletek elkövetését. A dzsihadisták a lázadókat támogató Andalus rádióban közölték, hogy a célpontjaik az elnöki palotát védő katonai ellenőrző pontok voltak.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×