INFORÁDIÓ 
2020. november 23. hétfő
Kelemen, Klementina

nissan

vádemelés

japán

carlos ghosn

Carlos Ghosn, a Nissan és a Renault autógyártó vállalatok elnök-vezérigazgatója a Maszuko Oszamuval, a Mitsubishi Motors vezérigazgatójával tartott sajtótájékoztatón Tokióban 2016. október 20-án. A vezetők bejelentették, hogy a Nissan a Mitsubishi 34 százalékos tulajdonrészének felvásárlásával egyidejűleg Ghosn átveszi a Mitsubishi elnökletét, ugyanakkor továbbra is a Nissan elnöke marad. A Nissan vezetősége 2016. május 12-én hozta nyilvánosságra, hogy 34 százalékos részesedést vásárol a Mitsubishi Motors Corp. autógyárban 237 milliárd jen (603 milliárd forint) értékben.

Vádat emelnek a Nissan volt vezére ellen

Infostart / MTI

Hétfőn emel vádat az ügyészség pénzügyi vétségek elkövetése miatt a Nissan Motor Co Ltd volt elnöke, Carlos Ghosn ellen a Nikkei gazdasági napilap értesülése szerint.

Az ügyészség a Nikkei lap beszámolója szerint

egyúttal vádat emel pénzügyi szabálytalanságok miatt Greg Kelly megbízott igazgató, valamint a Nissan vállalat ellen is.

Carlos Ghosn és Greg Kelly letartóztatását novemberben jelentették be a hatóságok. Az előzetes letartóztatás hétfőn veszíti hatályát, az ügyészségnek ezért vagy vádat kell emelnie a fogvatartottak ellen, vagy szabadlábra kell helyeznie őket, vagy ismét el is rendelheti a letartóztatásukat, de csak új vádakkal. A lap értesülése szerint valószínűleg erre az utóbbira is sor fog kerülni hétfőn, a két cégvezért új vádtételekkel le is tartóztatják.

A vádiratban szereplő, az értékpapír-piaci felügyeletnek benyújtott valótlan jelentésért a Nikkei lap szerint nem csak a vádlottak maguk tehetők felelőssé, de a vállalat is. Az ügyészség ezért vádat fog emelni a Nissan ellen is a cselekmény megakadályozásának elmulasztása miatt.

Az illetékes tokiói körzeti ügyészség és a Nissan nem kommentálta a lap értesülését.

Carlos Ghosn és Greg Kelly védőik útján még nem nyilatkoztak az ügyben, japán médiajelentések szerint azonban tagadják a vétkességet az ellenük felhozott vádakban.

Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018