eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Washington, 2017. szeptember 29.Donald Trump amerikai elnök ismerteti az adóreformról szóló javaslatait a Gyáriparosok Nemzeti Szövetségének testülete előtt a washingtoni Mandarin Oriental Hotelben 2017. szeptember 29-én. Trump szerint az utóbbi 80 év legnagyobb adócsökkentését hajtják majd végre, az adórendszer egyszerűsítését és a középosztályt terhelő, valamint a vállalati adók csökkentését. 35 százalékról 20-ra mérsékelné a vállalati nyereségadót, a személyi jövedelemadó hét kategóriáját háromra csökkentené: a progresszív jövedelemadózás három sávja 12, 25 és 35 százalékos adót állapítana meg. Az adóreform előirányozza többi között a gyermekek után járó adókedvezmények növelését, a jótékonysági szervezeteknek felajánlott összegek adóból történő, az eddiginél nagyobb arányú leírását. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: Shawn Thew

Donald Trump lemondta a nagy találkozót - íme az üzenet

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy elmarad a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel június 12-re Szingapúrba tervezett csúcstalálkozója.

Levélben mondta le június 12-i szingapúri csúcstalálkozóját az észak-koreai diktátorral Donald Trump - számolt be róla a levél alapján a CNN. Az amerikai elnök azt írta, hogy bár nagyon várta a találkozót, "dühöt és nyílt ellenségeskedést" tapasztalt Kim Dzsong Un részéről, emiatt nem érzi alkalmasnak az időpontot a találkozó létrejöttére.

A hosszú ideje tervezett találkozó egyik fő témája az észak-koreai kommunista rezsim nukleáris programjának felszámolása lett volna. Donald Trump és Kim Dzsong Un találkozója lett volna az első alkalom, hogy egy hivatalban lévő amerikai elnök találkozik a kommunista rezsim vezetőjével.

A levélben Trump így fogalmazott: "úgy éreztem, csodálatos párbeszéd kezdődött meg közöttünk, és végül is egyedül a párbeszéd az, ami számít". Kifejezve készségét egy későbbi találkozóra, Trump megköszönte az amerikai foglyok szabadon bocsátását, amelyet "csodaszép gesztusnak" nevezett.

"Ha megváltoztatja véleményét e nagyon fontos találkozóra vonatkozóan, kérem, ne habozzék hívni vagy írni. A világ, és különösen Észak-Korea nagyszerű lehetőséget veszített el a tartós békére, a felvirágzásra és a jólétre. Ez az elszalasztott lehetőség igazán szomorú pillanat a történelemben" - zárta levelét az amerikai elnök.

A két ország kapcsolatai nem voltak felhőtlenek az elmúlt időszakban.

  • Feszültté vált a viszony az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok miatt, annak ellenére is, hogy végül felfüggesztették a gyakorlatozást.
  • Donald Trump amerikai elnök kedden beszélt arról, hogy elhalaszthatják az Észak-Koreával tervezett csúcstalálkozót, ha "bizonyos feltételek nem teljesülnek".
  • Az amerikai kormánynak nem célja "rossz megállapodás" tető alá hozása Phenjannal - jelentette ki szerdán Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Észak-Koreáról szólva. Az Egyesült Államok felkészült arra is, hogy a június 12-re Szingapúrba tervezett csúcsértekezleten feláll a tárgyalóasztaltól, amennyiben az észak-koreai atomfegyver-programról szóló tárgyalások "nem a helyes irányban" haladnak - szögezte le. "Ha nem a jó megállapodás kerül asztalra, akkor tisztelettel ugyan, de felállunk". Hozzátette: a csúcstalálkozó megtartása Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől függ.
  • Phenjan csütörtökön élesen bírálta Mike Pence amerikai alelnököt, aki a hét elején egy interjúban azzal fenyegette meg Észak-Koreát, ha nem mond le az atomfegyverről, akkor Líbia sorsára juthat.
  • Ezzel együtt azonban külföldi újságírók jelenlétében leszerelték nukleáris kísérleti telepüket Punggje-riben, ahol hat kísérleti atomrobbantását korábban végrehajtották.
  • Röviddel ezután jelentette be Donald Trump a találkozó lemondását.
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×