eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk
Rekord erősségű földrengés volt éjszaka

Rekord erősségű földrengés volt éjszaka

Erős, 7,6-os fokozatú földrengés volt helyi idő szerint kedd éjjel a Karib-tenger térségében, Honduras partjainál - jelentették szeizmológiai megfigyelő állomásokra hivatkozva a hírügynökségek, Hondurasban az első híradások nem számoltak be áldozatokról vagy komolyabb károkról.

Az Egyesült Államok Geológiai Szolgálata (U.S. Geological Survey) szerint a földrengés központja Barra Patuca településtől 200 kilométerre északkeletre, a Kajmán-szigeteken lévő George Town várostól 300 kilométerre délnyugatra volt tíz kilométeres mélységben.

A térségben tengerár veszélyére figyelmeztettek, a figyelmeztetést azonban egy órával később visszavonták. Komolyabb károkról nem érkeztek jelentések. A földrengés epicentrumához közeli észak-hondurasi partvidék gyéren lakott, főképpen természetvédelmi terület.

A mostani rengés volt a karibi térségben eddig mért földmozgások egyik legnagyobbika. 2010-ben, amikor Haitit 7-es erősségű földrengés érte, a természeti csapás a modernkori történelem egyik legsúlyosabb természeti katasztrófáját okozta, mintegy 220 ezer ember vesztette életét és több mint egy millióan maradtak fedél nélkül.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×