eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jelentősen emelkedett a mogadishui terrortámadás áldozatainak száma

Nyolcvanötre emelkedett vasárnapra a Szomália fővárosában, Mogadishuban előző nap elkövetett kettős robbantás halálos áldozatainak száma. A korábbi hírek mintegy 40 halottról szóltak.

A dpa német hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva 90 halottról és 120 sebesültről ír.

Mohamed Abdullahi Mohamed szomáliai elnök felszólította az embereket, hogy adjanak vért. Emellett "nemzeti tragédiának" nyilvánította a támadást, s háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

Az első merénylet célpontja a Safari nevű szálloda volt a szomáliai főváros Hodan körzetének egyik forgalmas utcáján, ahol egy teherautóba rejtett pokolgép robbant fel, és több épület megsemmisült, tucatnyi jármű pedig kigyulladt.

Két órával később másik robbanást lehetett hallani a Mogadishu Madina nevű kerületéből, ahol szintén autóba rejtett pokolgép robbant.

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de a szomáliai hatóságokat szerint az al-Shabaab iszlamista milícia áll a merénylet hátterében. Az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab visszaszorulóban van, de évek óta küzd azért, hogy iszlamista államot hozzon létre Afrika szarván.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×