eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Német turisták haltak meg Hurghadában

Hat turistát megkéseltek pénteken a kelet-egyiptomi, vörös-tengeri Hurghada üdülőhelyen, biztonsági források újabb közlése szerint két német állampolgár meghalt.

Az első hírek szerint ukránok voltak a halálos áldozatok, de később a helyi biztonsági hatóságok azt közölték, hogy két német nő vesztette életét a népszerű Zahabia hotelben, ahol a támadó két cseh turistát is megsebesített. A késes merénylő az első támadás után átjutott a szomszédos Sunny Days El Palacio nevű szállodába is, ahol még két embert megsebesített. Az ő állampolgárságuk még nem ismert biztosan. Az Interfax a helyi orosz konzulra hivatkozva egy orosz sebesültről adott hírt, egy másik forrás pedig egy örmény sebesültről tud. A sérülteket kórházba szállították.

Az egyiptomi belügyminisztérium közlése szerint

a támadót elfogták, egyelőre nem világos, miért támadott a turistákra.

A férfi gyaníthatóan egy közeli nyilvános strandról úszott át a szállodákhoz tartozó területre.

A belügyminisztérium hozzátette, a késelő hat nőt sebesített meg, valamennyien külföldiek. Halálos áldozatokról a tárca hivatalosan nem adott hírt, és egyelőre a sérültek állampolgárságát sem közölte.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI megkeresésére közölte, hogy nem tud magyar áldozatról. A kairói magyar nagykövetség figyelemmel követi az eseményeket, magyar érintettről nem tudnak, sem az egyiptomi rendőrségtől, sem utazási irodától nem érkezett ilyen jelzés.

Hurghadában 2016 januárjában két, lőfegyverrel, késsel és egy robbanómellénnyel felszerelkezett férfi rontott be egy szállodába, ahol három külföldi turistát megsebesítettek. A támadók gyaníthatóan az Iszlám Állam dzsihadista csoport szimpatizánsai voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×