eur:
369.17
usd:
345.59
bux:
48200.04
2023. június 5. hétfő Fatime

Több ezer weboldalt blokkoltak az oroszok

Az orosz főügyészség kérésére több mint háromezer szélsőséges tartalmú weboldalt blokkolt az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) - közölte egy csütörtöki moszkvai törvényhozói tanácskozáson Viktor Griny főügyészhelyettes.

Az orosz főügyészség mintegy 500 ilyen jellegű weboldal blokkolását kérte a Roszkomnadzortól, amely végül

több mint háromezer olyan weboldalhoz tiltotta le a hozzáférést, amelyek szélsőséges cselekedetekre és zavargásokra uszítottak.

Az említett honlapok közül mintegy ezer tartalmát azóta el is távolították.

A terrorizmus elleni harcról Griny elmondta, hogy a rendvédelmi szervek erőfeszítéseinek köszönhetően számos terrortámadást sikerült megelőzniük az ország különböző részein, köztük Moszkvában, a kelet-oroszországi Szahalini és a nyugat-oroszországi Vlagyimiri területeken, valamint a közép-oroszországi Hanti- és Manysiföld autonóm körzetben is.

A főügyészhelyettes ugyanakkor hozzátette, hogy a hatóságok fáradozásai ellenére a szélsőségesek továbbra is legfőképpen az interneten propagálják terrorista tevékenységeiket és végeznek toborzást a különböző terrorszervezetekbe.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×