eur:
389.09
usd:
364.04
bux:
68080.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Életfogytiglanit kaptak az elnökkel szembeszegülők

A kelet-törökországi Erzurum városi bírósága csütörtökön életfogytiglani börtönre ítéltek két magas rangú katonatisztet, akiket azzal vádolnak, hogy részt vettek a tavaly július 15-i puccskísérletben. Ez az első alkalom, hogy ítélet született a hatalomátvételi próbálkozással összefüggésben.

A csütörtökön elítélt ezredes és őrnagy tagadta az ellene felhozott vádakat.

A DHA hírügynökség úgy tudja: a bíróság kettejüket bűnösnek találta a törvényes rend erőszakkal történő aláásásában. A törvényszék szerint a katonatiszteket a hatalomátvételi kísérlet sikere esetén tartományi parancsnoki tisztségre nevezték volna ki a puccsisták.

Ankara a kudarcot vallott puccs megszervezésével az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónok mozgalmát vádolja. Gülen tagadja, hogy bármi köze lett volna az összeesküvéshez, amellyel kapcsolatban a török hatóságok július óta hivatalosan több mint 40 ezer embert tartóztattak le. A hadsereg segítségével megkísérelt puccs, a török kormány adatai szerint legalább 246 ember életét követelte, a halott összeesküvők számáról azonban a hatóságok nem tettek közzé információkat.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×