eur:
388.99
usd:
361.12
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Holnap befejeződhet az orosz repülőgép feketedobozainak elemzése

Rövidesen befejezik a hét végén a Fekete-tengerbe zuhant orosz Tu-154 típusú gép adatrögzítő berendezéseinek elemzését - közölte a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel egy nevének elhallgatását kérő rendvédelmi vezető.

"A pilóták beszélgetését, illetve a repülőgép paramétereit rögzítő berendezések elemzése folytatódik. A munka rövidesen - akár holnap - befejeződhet" - mondta az illetékes, aki szerint mindkét adagrögzítő jó állapotban van. Előzőleg azt mondta, hogy a farokban található, harmadik feketedoboz tönkrement. Károsodást szenvedett a benne lévő szalag, de részlegesen elemezni lehet.

Az illetékes szerint a szerencsétlenül járt gép eddig megtalált mind az 1800 darabját a felszínre hozták.

A mentők tizenkilenc holttestet és 239 testrészt találtak a katasztrófa színhelyén. A mentők egyik illetékese csütörtök reggel közölte, hogy befejezték a kutatás intenzív szakaszát.

Az orosz védelmi minisztériumnak a szíriai Latakiába tartó gépe - fedélzetén 84 utassal és a 8 tagú személyzettel - vasárnap reggel zuhant a Fekete-tengerbe két perccel azután, hogy felszállt Szocsi repülőteréről. A gépen katonák, újságírók és egy ismert segélymunkás mellett a hadsereg Alekszandrov művészegyüttesének 64 tagja, valamint művészeti vezetője utazott újévi koncertet adni a hmejmimi orosz légi támaszponton. Az eddigi vizsgálatok alapján a fékszárny hibája okozhatta a tragédiát.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×