INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

berlin

támadás

hajléktalan

metró

menedékkérő

Menedékkérők támadtak a berlini metróban

Menedékkérők támadtak a berlini metróban

InfoRádió / MTI

Csoportosan megkísérelt emberölés gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek kedden Berlinben hét fiatalt, akik menedékkérőként érkeztek Németországba és a hatóságok szerint megpróbáltak felgyújtani egy hajléktalant. Az országos megütközést keltő bűncselekményt karácsony napján követték el egy metróállomáson, az áldozat csak azért marad sértetlen, mert egy metróvezető és több utazó eloltotta a tüzet.

A 15 és 21 év közötti gyanúsítottak közül hatan Szíriából származnak, a hetedik pedig Líbiából - mondta Karen Müller, a berlini ügyészség szóvivője a ZDF országos köztelevíziónak.

Két gyanúsított 2014 óta él Berlinben, öten tavaly, illetve az idén érkeztek. Valamennyien menedékjogi kérelmet nyújtottak be, menekültszállásokon helyezték el őket. Egy kivételével mindegyiknek volt már dolga a hatóságokkal bűncselekmények, köztük testi sértés miatt.

Az emberölési kísérlet december 25-én hajnalban történt a Kreuzberg és a Neukölln nevű városrész határán fekvő Schönlein utcai metrómegállóban. Az áldozat egy 37 éves hajléktalan, aki egy padon aludt. A hatóságok szerint a gyanúsítottak meggyújtották a kartonpapírt, amellyel betakarta magát. A hajléktalan több utazó közbelépése és egy poroltó készülékkel segítségére siető metróvezető lélekjelenléte révén menekült meg a tűzhaláltól.

A rendőrség körözést adott ki a gyújtogatók ellen, a metrószerelvényben biztonsági kamerával rögzített felvételeket is megjelentette. Hétfő este hat gyanúsított önként jelentkezett a rendőrségen, a hetediket keddre virradó éjjel elfogták.

A december 19-én egy karácsonyi vásáron kamionnal elkövetett iszlamista terrormerénylet után ez már egy héten belül a második brutális bűncselekmény, amelyet menedékkérőként érkezett emberek követtek el a német fővárosban.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018